Zelena grupa Torina: Đoković protiv Sinera, Cicipasa i Runea na završnom turniru 1Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je saznao s kojom trojicom će se nadmetati u grupi na završnom turniru sezone, koji u Torinu počinje u nedelju, 12. novembra.

Grupa šestostrukog pobednika, branioca trofeja, zove se Zelena. U njoj su i domaći igrač Janik Siner (četvrti na godišnjoj svetskoj listi), Grk Stefanos Cicipas (šesti) i Danac Holger Rune (osmi).

U Crvenoj grupi su Španac Karlos Alkaraz (drugi), Rusi Danil Medvedev (treći) i Andrej Rubljov (peti) i Nemac Aleksandar Zverev (sedmi).

Igra svako sa svakim, a po dva najuspešnija odlaze u polufinale, koje je 18. novembra. Finalni okršaj je dan kasnije u 15 časova. Osvajači su ranije bili i Zverev (dva puta) i Medvedev i Cicipas (po jednom).

Đoković ima pregršt motiva. Trijumfuje li, nadmašiće po broju titula švajcarskog asa Rodžera Federera, s kojim deli rekord. Jedna pobeda mu je dovoljna da i definitivno završi godinu kao prvoplasirani, osmi put u karijeri (nema mu ravnog ni sa sedam), i da posle turnira u Torinu ostane na čelu i 400. nedelju ukupno, što je takođe dostignuće bez premca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari