Ko je Željko Drčelić, za kog Nebojša Čović kaže da će ga naslediti na čelu Košarkaškog kluba Crvena zvezda? 1Živorad Vasić, potpredsednik UO KK Crvena zvezda i Željko Drčelić (desno). Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović u intervjuu za Meridijansport prvi put je javno otkrio da će ga na čelu kluba zameniti Željko Drčelić, privrednik iz Beograda.

– Mislim da sam pronašao naslednika. Ozbiljno vam kažem – rekao je Čović, a zatim dodao:

– Mislim da je to Željko Drčelić, predsednik Upravnog odbora. Znate da nikad nisam hvalio pro forme, kao što nikad nisam ni napadao pro forme. Mislim da je on čovek koji ima dovoljnu energiju, visprenost i prostor za efikasno pristupanje svemu što su izazovi u košarci. I stvarno mislim da smo pogodili sa čovekom, kao i sa dobrim brojem ljudi u Upravnom odboru. U tom skautingu, za razliku od ovog igračkog, nismo promašili. Mislim da je ovaj skauting vrlo bitan kao potencijal da više nikada ne promašite ili da promašite što manje. Jer, uvek ćete da mašite i u tom igračkom skautingu.

Iako se već nekoliko godina u košarkaškim kuloarima pričalo da će Čovića zameniti neko ko se preziva Vučić, naročito nakon što je jedan od njih sa uspehom završio školu za košarkaškog trenera, ispostavilo se da će na čelo crveno-belih doći vlasnik „Concord West“ kompanije, građevinske firme koja se u javnosti vezuje za Srpsku naprednu stranku.

Drčelić, bivši fudbaler, koji je godinama igrao u inostranstvu i tamo počeo da se bavi biznisom, po povratku u zemlju nastanio se u Borči, gde je 2005. osnovao preduzeće za građevinu i alarmne sisteme.

Posao je krenuo i proširio se na Crnu Goru, da bi pre 13 godina osnovao sadašnju kompaniju i, zahvaljujući brojnim poslovima koje je dobila na državnim tenderima, „Concord West“ kompanija postala je jedna od vodećih građevinskih firmi.

Prvi put se u medijima opširnije pisalo o njemu nakon što je krajem oktobra 2023. na redovnoj sednici Predsedništva KK Crvena zvezda izabran za predsednika Upravnog odbora kluba, a u saopštenju za javnost navedeno je da je on „ugledni privrednik“.

Kao jedan od čelnika crveno-belih Drčelić se oglasio krajem decembra i tom prilikom rekao za sebe da je „borac i timski igrač“, a da je „Zvezda porodica, a pravu porodicu niko ne može da sruši“.

„Van osnovnog cilja kom svi težimo, a to su trofej i rezultati, postoji još nekoliko. Finansijska stabilnost, dugoročni razvoj Crvene zvezde, razvoj mlađih kategorija, infrastrukturni razvoj, trenažni centar, jačanje pozicije našeg kluba na regionalnom i evropskom nivou, društvena odgovornost, akcije, pozitivan uticaj kluba na zajednicu, humanitarni rad i, možda najbitniji deo, idealan odnos – predsednik-upravni odbor-stručni štab-igrači-navijači“, rekao je u intervjuu za Republiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari