Željko Obradović: Držali smo se tri četvrtine 1Foto: Pedja Milosavljevic/ STARSPORT

Košarkaši Partizana ponovo su na evroligaškom gostovanju bili bezopasni u finišu, iako su pre toga igrali sasvim solidno.

Posle poraza od Barselone, trener crno-belih govorio je za medije u Barseloni i posebno se zahvalio navijačima i istakao da tim nije uspeo da im se oduži za podršku.

Partizan je bio u igri do starta četvrte četvrtine, a onda je svojim navijačima priredio još jedno razočaranje kada je finiš utakmice u pitanju, piše Sport Klub.

“Čestitam Barseloni na pobedi, odigrali su odličnu utakmicu. Držali smo se tri deonice, ali je poslednja četvrtina presudila. Nismo dobro započeli drugo poluvreme, ali smo imali šansu da se vratimo. Poslednji period je odlučio, Barselona je uvek tražila igrača više u napadu”, izjavio je Željko Obradović posle duela.

“Poboljšali su odbranu, a to je kasnije dalo rezultat u lakim poenima. Zahvalio bih se navijačima koji su došli da nas podrže. Nismo uspeli da im se odužimo…”, rekao je trener Partizana.

“Nesposobni smo da shvatimo situacije u kojima smo u bonusu. Tada treba da shvatimo da treba da se igra odbrana sa pojačanom agresivnošću i da se koriste faulovi. Sve ono što je na primer Barselona radila na izvanredan način. Osim toga, ne sme da se dozvoli ekipi kao što je Barselona da trči i da postiže lake koševe u kontranapadu. Zbog toga je važno da kontrolišete vašu igru u napadu. Nažalost, imali smo izgubljene lopte, ali i trenutke kada smo svi bili u odbrani, ali su i oni imali slobodne igrače. Osim toga, analiza nam je rekla da smo u prvom poluvremenu iz igre ‘jedan na jedan’ primili čak 19 poena. Slaboočeću od toga da smo ponovo pravili iste greške koje se ponavljaju iz utakmice u utakmicu. Bez obzira na loš početak drugog po branimo takve situacije, ne poštujemo pravila… Sve to pokušavamo da radimo na treningu, ali to sve očigledno nije dovoljno. U svakom slučaju, Barselona je zaslužila da pobedi i to je jedan od kandidata za fajnal for i osvajanje čitave Evrolige. Imaju kvalitet na svim pozicijama i igraju dobru košarku”, rekao je Obradović okupljenim predstavnicima srpskih medija u Barseloni i zahvalio se navijačima koji su doputovali u Barselonu kako bi bodrili Partizan.

“Neverovatno je kakvu podršku imamo, ali nismo uspeli da im vratimo na pravi način. Ne pričam o borbi i želji, već o košarci. Mora da se razmišlja, da se donose dobre i u odbrani i u napadu”, objašnjava trener Partizana.

Partizan sada ima tri utakmice na domaćem terenu (Baskonija, Real, Olimpijakos). Partizan ima priliku da se vrati pobedama.

“Ne treba se zavaravati i misliti da ćemo dobijati te utakmice samo zato što igramo kod kuće. Igramo protiv izvanrednih rivala. Baskonija nam je direktan konkurent, Real dominira Evroligom, Olimpijakos je kandidat za F4. Treba da razmišljamo pozitivno i da se nadamo da ćemo biti u poziciji da možemo da igramo na potrebnom nivou. Za to su nam potrebni igrači, koji trenutno ne igraju onako kako se to očekuje. To je posao trenera – da ih diže kroz razgovor i treninge. Da vidimo koji su problemi i šta je to što njima smeta, šta je to što ja mogu da uradim i to je to.”

“Verujem u igrače i daću sve od sebe. Poverenje postoji, to su igrači koji su dali dosta klubu”, kaže Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari