Partizan nemoćan u "Palau Blaugrani": Barselona šutom do još jedne pobede u Evroligi 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Košarkaši Partizana izgubili su u „Palau Blaugrani“ od Barselone rezultatom 76:94 (24:29, 24:22, 20:23, 8:20) u 29. kolu Evrolige i na taj način sebi otežali borbu za ulazak u plej in.

Crno-beli su bili ravnopravan rival pune tri četvrtine, ali su u poslednjoj potpuno posustali i praktično Kataloncima omogućili da ubedljivo slave.

Partizan se sada nalazi na deobi desetog mesta na tabeli sa Valensijom, a obe ekipe imaju identičan skor – 13:16.

To deseto mesto je poslednje koje obezbeđuje razigravanje za plej of u vidu plej ina, ali problem je što Armani i Efes prete da se umešaju u tu bitku.

Partizan je ponovo u gostima u Evroligi igrao samo 30 minuta, a onda se u poslednjoj deonici u potpunosti „ugasio“.

Da li je problem psihičke ili fizičke prirode ostaje na stručnom štabu da proceni, ali govor tela igrača crno-belih nije bio dobar u poslednjoj deonici i čim su se domaći odvojili na dvocifrenu prednost u toj četvrtini, više nade da izabranici Željka Obradovića mogu da se vrate u meč nije bilo.

U tim smislu treba tražiti i razloge, ali i uzroke svega osam ubačenih poena igrača Partizana u poslednjem desetominutom periodu koji je u konačnici i prelomio utakmicu.

A nije krenulo tako loše po crno bele.

U prvom poluvremenu su bili itekako konkurentni na parketu čuvene dvorane, a predvodio ih je fenomenalni reprezentativac Srbije Aleksa Avramović sa 19 ubačenih poena.

Bilo je grešaka u odbrani u tom periodu, neke su dolazile usled prevelike želje igrača Partizana da je odigraju bez greške, dok su pak druge bile posledica maestralnog pregleda igre plejmejkera protivničke ekipe, ali je svejedno Partizan bio u egalu, ili pak na minimalnom zaostatku, te je imao čemu da se nada u drugom poluvremenu.

U trećoj četvrtini Barselona je krenula silovito u napadu sa vezanim pogođenim šutevima za tri poena, ali je Partizan na izuzetan način finiširao tu deonicu i u poslednji desetominutni period se ušlo sa šest poena prednosti za Blaugranu – 74:68.

I ponovo je Partizan imao defanzivnih problema na jednoj evropskoj utakmcii, jer ozbiljna evroligaška ekipa sebi ne može da dozvoli da primi 74 poena za tri četvrtine.

Partizan je katkad u Evroligi ove sezone igrao na „poen više“ odnosno umeo je da u napadu šutira „revolveraški“ pa i da utakmice završava sa preko 100 postignutih poena, no to je u najelitnijem klupskom košarkaškom takmičenju na tlu Evrope jako teško raditi u kontinuitetu.

I upravo onda kada je trebao biti najbolji, Partizan je bio najlošiji.

Igrači crno-belih su se potpuno „isključili“ sa utakmice u poslednjoj deonici i prepustili sudbini, a ona je ovoga puta bila nemilosrdna po ekipu iz Beograda i rezultovala je krajnim ishodom koji je doneo izabranicima Rodžera Grimaua ubedljiv trijumf.

Jedina svetla tačka u ekipi Partizana bio je Alesa Avramović sa 27 postignutih poena.

U sledećem kolu Partizan će u utorak dočekati Baskoniju, a Barselona će dan kasnije u Istanbulu igrati protiv Fenerbahčea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari