Željko Obradović najavio duele Partizana na „španskoj turneji“: Frenk Kaminski se vraća u tim za duele sa Valensijom i Realom 1Foto: Starsport

Košarkaši Partizana u utorak igraju u Valensiji meč 15. kola Evrolige, dva dana kasnije sastaju se sa Realom u Madridu, a trener Željko Obradović najavio je da se u ekipu za mini „špansku turneju“ vraća Frenk Kaminski.

– Anđušić nije trenirao, ali putuje. U Beogradu ostaju Trifunović i Avramović. Sa druge strane Kaminski je trenirao, videćemo kako će izgledati sutra. Zato u Španiju idemo sa 13 igrača. Takva je Evroliga da je potrebno 15 igrača u rosteru, nadamo se da će se povređeni igrači oporaviti. Ono što je evidentno da igrači nisu imali povrede mišića od velikog preopterećenja, već su sve mehaničke prirode, od udaraca – rekao je trener Partizana za „Mozzart Sport“.

On je potom analizirao igru Valensije

– Izašli smo danas pred igrače sa informacijama oko Valensije koja igra sjajnu odbranu. Imaju specifičan način kako preuzimaju i brane pik. Pokušali smo da objasnimo to igračima, radili 5 na 5 sa šutem pre svega. Putujemo u ponedeljak i tamo ćemo trenirati ponovo i tako se spremiti za meč u utorak.

Jedan od lidera Valensije je srpski reprezentativac Stefan Jović.

– On igra za tim, izvanredan igrač i ove godine igra sjajno. Sigurno su mnogo bitni igrači on i Kris Džons. Posvetićemo im veliku pažnju. Igraju pametno zbog njega, jer daje dozu pameti celoj ekipi – istakao je Obradović.

Crno-beli su u seriji dobrih rezultata, vezali su osam pobeda u svim takmičenjima, a u Evroligi imaju skor 8-6.

– Naravno da je zadovoljstvo kada se pobeđuje, ali, sa druge strane smo svesni sa ovoliko putovanja i utakmica. Nemaš pravo ni da tuguješ, ni da se raduješ. Ono što mnogo više raduje je da igramo mnogo bolje. Neke stvari smo evidentno poboljšali, pre svega skok igru i odbranu. Uz to imamo protok lopte u napadu i igramo kao pravi tim – rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari