Željko Obradović pred prvi ovosezonski večiti derbi: Nakon promene trenera, Crvena zvezda na pravom koloseku 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Različitu uvertiru napravili su večiti rivali pred prvi ovoseoznski međusobni susret. Crvena zvezda je vezala dve evroligaške pobede, dok je Partizan kapitulirao na terenima Barselone i Real Madrida. Sutra je na programu uvodni, abaligaški meč najvećih srpskih rivala (20.00), a domaćin će biti crveno-beli u hali „Aleksandar Nikolić“.

Porazom od Zadra, Zvezda je dala prostor crno-belima da sa manje pritiska i tenzije dočekaju sutrašnji meč.

Na osnovu forme, stila igre i inteziteta, utisak je da Partizan ima kvalitetniji tim i da daleko brže i jednostavnije igra u oba pravca.

Partizan dolazi na megdan Zvezdi svestan da od 2015. nije slavio pred navijačima največeg rivala, tačnije, na 12 uzastopnih utakmica.

Momenat uvodnog derbija u svim svojstvima ima seriju nepobedivosti Zvezde od dolaska Duška Ivanovića na klupi (četiri vezane pobede), odnosno moderniju, sa više opcija i defanzivnih modifikacija igru košarkaša Partizana.

Crno-beli će se suprotstaviti ekipi Branka Lazića i saigrača bez povređenih Alena Smailagića, Alekse Avramovića i Balše Koprivice.

„Prvi derbi u nizu koji ćemo igrati ove godine. Promena trenera je pokazala da su se vratili na pravi kolosek, da igraju veoma dobro i nikada ni jedna utakmica protiv Crvene zvezde nije bila laka. Specijalna utakmica, to svi znamo. Trudimo se i pripremamo da odigramo najbolje što možemo. Ko god da bude u našoj ekipi, moramo da damo sve od sebe, u poslednje dve utakmice je bilo jasno da na momente igramo veoma dobro, na momente slabo i bez koncentracije. Moramo da igramo u kontinuitetu dobro ako želimo dobru utakmicu“, poručio je Željko Obradović, trener Partizana.

Najbolji evropski trener, odnosno najuspešniji evroligaški svih vremena, od povratka na klupu Partizana nije uspeo da skine sa trona crveno-bele, pre svega u abaligaškoj konkurenciji.

Značajnu ulogu u večitom derbiju trebalo bi da ima Danilo Anđušić, koji je na poslednje dve utakmice u Evroligi, neretko igrao i na mestu jedinice. Ofanzivno, odigrao je vrlo efikasne mečeve, tačnije poslednja tri, na kojima je ukupno ubacio 47 poena.

„Veliki motiv za sve nas. Verujem da većina igrača zna o čemu se tu radi. Svi znamo kakva nas atmosfera čeka i kakva nas utakmica očekuje. Neće biti ni malo lako, igramo na gostujućem terenu, pred njihovim navijačima ali ne treba da se opterećujemo stvarima sa strane i generalno njima. Fokus treba da bude na našoj igri i onome što mi radimo, jer verujem da sa našim sistemom i igrom kakvu znamo da prikažemo možemo doći do bitne pobede. Taj trijumf bi nam puno značio da ostanemo bez poraza i na čelu ABA lige, što nam je cilj“, poručio je 31-godišnji šuter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari