Španski mediji: Željko Obradović želi jednog od najboljih košarkaša Reala, ponuda koja je iznenadila i samog Džanana Musu 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Španski mediji pišu da je reprezentativac Bosne i Hercegovine već dobio bogatu ponudu od strane Partizana.

Vesti sa Pirinejskog poluostrva nagoveštavaju da će Partizan za iduću sezonu imati još veći budžet.

Tamošnji mediji su prvo objavili da crno-beli nameravaju da vrate Vanju Marinkovića u svoje redove, a par dana kasnije otkrivena je još jedna namera srpskog velikana, daleko zanimljivija, koja ugazuje na to da novac neće biti problem za klub iz Humske.

Prema pisanju portala Defensa Central, koji ime uske veze sa Realom, Partizan je već dostavio ponudu Džananu Musu koja je iznenadila i samog igrača.

Crno-beli su spremni da 25-godišnjem košarkašu daju garantovani trogodišnji ugovor prema kojem bi zarađivao čak 2.000.000 evra neto po sezoni, što je znatno više u odnosu na 1.000.000 evra koliko nekadašnji NBA igrač prima u Madridu.

Musi aktuelni ugovor ističe u junu i Real sigurno neće odustati od odličnog beka. Spreman je da mu pojača primanja za nekih 50%.

Španci ne navode da li je reč o bruto ili neto iznosu, što je bitna razlika, jer u odnosu na Španiju i većinu zemalja Evropske unije, u Srbiji od godišnjih prihoda igrača tek nešto više od 10% bude oporezovano od strane države, dok je u uređenijim i bogatijim sredinama porez oko 50%.

Musi je ipak želja da ostane u Realu sa kojim će i ove sezone pokušati da dođe do evropskog vrha na koji su se popeli prethodne takmičarske godine.

Takođe, važna je činjenica i da je njegov menadžer Miško Ražnatović, koji mu je preporodio karijeru odlukom da po povratku iz NBA lige zaigra za španski Breogan, u kojem ima jake konekcije.

Džanan Musa je posle jedne odlične sezone u Lugu dobio angažman u Realu u kojem se sjajno adaptirao i izborio za važnu ulogu i veliku minutažu.

Sam igrač ima prijateljske odnose sa Ražnatovićem, a ako se zna da je Partizan prošlog leta prekinuo saradnju sa ovim uticajnim menadžerom, da bi se prelazak u Partizan ostvario, Musa bi morao da promeni menadžersku agenciju, kao što je to nedavno učinio Dželen Smit, kada je iz Virtusa stigao u Humsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari