"Zemlja sporta, a ne žute štampe" 1Fotografije: STARSPORT

Sportisti iz Srbije koji su u ekipnim sportovima osvojili medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru doputovali su danas u Beograd.

Zajedno su doputovali vaterpolisti, košarkaši i košarkašice, kajakaši i odbojkašice. Na beogradskom aerodromu je sportiste dočekao veliki broj građana, rodbina i prijatelji.

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović izjavila je danas na beogradskom aerodromu, po osvajanju srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, da je njena ekipa ostvarila ono što je obećala – donela je medalju iz Brazila.

Ponosna sam na ono što smo učinili, kako smo igrali i ponašali se, rekla je Maja Ognjenović. Ona je ocenila da je atmosfera u olimpijskom timu Srbije bila sjajna i da je njena ekipa pokazala iskustvo i veliku energiju.

Selektor reprezentacije Zoran Terzić je izjavio da je medalja bila san generacijama odbojkašica. Ovo je prva olimpijska medalja u ženskoj odbojci. Način na koji smo došli do nje nije slučajan. Devojke su igrale veoma dobro ceo turnir i ponašale se veoma dobro i na terenu i van njega. Zaslužuju sve pohvale za motiv i želju, za sve ono što krasi pravu ekipu, rekao je Terzić.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić je danas na beogradskom aerodromu zahvalio za sjajnu dobrodošlicu i poručio da je osvajanje srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru veliki uspeh.

"Zemlja sporta, a ne žute štampe" 2

Jako sam ponosan na saigrače i našu igru. Igrali smo sjajno. Bio je to jedan veliki uspeh, rekao je Teodosić na konferenciji za novinare. Teodosić je izjavio da mu je žao što njegov saigrač Nemanja Bjelica nije nastupio u Riju.

Selektor Aleksandar Đorđević je zahvalio na dočeku i čestitao svim olimpijcima Srbije. Čestitam svim osvajačima medalja, pre svega vaterpolistima, koji su osvojili zlato, a onda i nama ostalima, sa malo slabijim odličjima, rekao je Đorđević. On je izjavio da su sportisti iz Srbije u Riju podržavali jedni druge i da su se međusobno bodrili na takmičenjima. Sam plasman na Olimpijadu je bio dobar rezultat, ocenio je Đorđević i izrazio zahvalnost igračima, koji su predano trenirali i osvojili srebrnu medalju.

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Milica Dabović je rekla da su devojke otišle na Olimpijske igre u nadi da će osvojiti medalju i da su uspele da izbore bronzu. Milica Dabović se zahvalila na podršci i poručila da je srećna i ponosna što su košarkašice donele radost Srbiji.

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković je izjavila da je počastovana što sedi pored muških kolega i što su košarkašice uspele da naprave veliki rezultat. Uspeli smo da se vratimo u naš grad i zemlju sa medaljom, rekla je Marina Maljković.

Kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić su poručili da su vrlo zadovojni dočekom u Beogradu posle osvajanja srebrne medalje u Riju. Ponosan što sam bio deo olimpijskog tima, izjavio je Tomićević, dok je Zorić napomenuo da je ovo bila njegova druga olimpijada. Kajakaši iz Srbije su posle 32 godine uspeli da osvoje medalju na Olimpijskim igrama.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, čiji je tim osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, izjavio je danas na beogradskom aerodromu da je izuzetan uspeh što je Srbija u Riju nastupila u tri velika finala u kolektivnim sportovima.

Najbitnije je da smo konačno došli do tog zlata, rekao je Savić na konferenciji za novinare. Čestitam svim sportistima koji su nastupali na Olimpijskim igrama, izjavio je kapiten vaterpolista Živko Gocić. On se Vaterpolo savezu Srbije zahvalio na podršci.

Neke stvari me nerviraju, jedna rečenica koja je izvučena iz konteksta može da skrene više pažnje od uspeha olimpijaca, ali mislim da smo pokazali da možemo da budemo zemlja sporta, a ne žute štampe, rekao je Savić.

Ranije tokom dana stigla je i Tijana Bogdanović, srebrna srpska tekvondoistkinja iz Rio de Žaneira, koja je zaplakala na konferenciji za medije na aerodromu Nikola Tesla. Tijana nije mogla da sakrije suze radosnice – prvo je zaplakala kada je videla koliko je ljudi dočekalo, a onda i pred novinarima, prenosi B92.

Bogdanovićeva je u Riju osvojila srebro u kategoriji do 49, a malo je falilo da se okiti najsjajnijim odličjem jer je u finalu poražena od Kim So-Hui iz Južne Koreje 7:6.

„Pre dve godine počela sam sa takmičenjima, ali sam ogromnu pomoć od trenera Dragana i Milice Mandić. Ona je velika šampionka, još bolja osoba. Toliko smo vremena provele zajedno i svi su oni deo ove medalje“, rekla je Bogdanovićeva.

"Zemlja sporta, a ne žute štampe" 3

Ona se zahvalila i Milici Mandić od koje je mnogo naučila.

„Volela bih da se zahvalim treneru i Milici za ceo put koji smo prešli. Od kada smo pre dve godine krenuli na ovaj put, toliko sam sazrela i naučila. Pre svega poštovanje sebe, drugih i vera u disciplinu. Do sada je bila samo fraza da se naporan rad isplati, ali sada sam shvatila da kada nešto sasanjaš i kada si posvećen, snovi se i te kako ostvaruju“, dodala je Tijana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari