Zemuncima tri, Sportskoj gimnaziji dve titule 1

Đaci zemunske škole „Lazar Savatić“ obeležili su ovogodišnje Gradsko takmičenje osnovnih i srednjih škola Beograda, koje je održano na strelištu Novog Beograda Ušće, saopštio je danas Streljački savez Srbije.

Učenici su gađali vazdušnom puškom, a učestvovalo je više od 100 đaka iz 23 osnovne i 21 srednje škole.

Mladi strelci „Lazara Savatića“ osvojili su pet medalja u konkurenciji osnovnih škola. Okitili su se sa tri, od moguća četiri zlatna odličja. Najsjajnije medalje osvojile su devojčice ekipno i u pojedinačnoj konkurenciji Anja Knežević i Dimitrije Fatić. Ekipna titula u kategoriji pionira otišla je dečacima OŠ „Ivo Andrić“.

U nadmetanju srednjoškolki dominirala je Sportska gimnazija. Osvojila je ekipnu titulu, kojoj je najviše doprinela pobednica u pojedinačnoj konkurenciji Isidora Stojanović.

Najuspešniji strelac među srednjoškolcima je Stojan Stevanović (Dvanaesta beogradska gimnazija), dok je kod ekipa pobednički trofej otišao u ruke tima Devete beogradske gimnazije.

Organizator takmičenja bio je Savez za školski sport i organizaciju takmičenja, a tehnički organizator SK „Novi Beograd Ušće“.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari