Ženski rukometni klub Crvena zvezda obratio se predsednici RSS: Nećemo ćutati na beskrupulozne laži i optužbe 1Milena Delić. Foto: (BETAPHOTO/BRANISLAV BOŽIĆ/DS)

 

Ženski rukometni klub Crvena zvezda objavila je saopštenje povodom izlaganja predsednice Rukometnog saveza Srbije Milene Delić na Skupštini saveza u kojem piše da „nikada neće ćutati na beskurpulozne laži i optužbe“.

U saopštenju koje prenosimo u celosti piše i da Delićevoj smeta jaka i stabilna Crvena zvezda.

„Jasno nam je bilo i prošle sezone da RS Srbije ne odgovara jak i stabilan klub, nažalost i ove se ta tvrdnja pokazala kao istinitom. Odgovorno tvrdimo da Milena Delić nije trpela pritiske bilo kojih ministara, jer pretnje i pritisci nisu naš manir.

Očigledno je Delićeva navikla na taj vid komunikacije i rešavanje problema, ali Zvezda nije i nikada neće. Istina je da smo želeli da zauzmemo upražnjeno mesto u Superligi posle odustajanja Vrbasa.

Garantovali smo jak i stabilan tim, borbu za vrh i da liga, kako je i propisano, ima dvanaest klubova. Кao i svi što žele dobro ovom sportu, tako smo i mi naišli na zid. Rekla nam je da to ne može da se dogodi, da smo došli četiri dana ranije, problem bi bio rešen. Mi ne znamo i dalje šta bi se promenilo, ali smo prihvatili odluku, sačekali godinu dana i obezbedili plasman u Superligu“, dodaju iz Zvezde i nastavljaju:

„Na tom sastanku smo zamolili predsednicu da kao veliki sportski radnik sazove UO i dozvoli Zvezdi da igra Superligu. Milena Delić je na to odgovorila da neće promeniti odluku, pa čak i ako je na štetu rukometa. Tražili smo i baraž da igramo, ali ni to nismo dobili. Srećom po rukomet, Temerin nije imao problem.

U tom slučaju predsednica nije gledala ni propozicije, ni pravila. A reagovali su i sportski inspektor, ali i Ministarstvo sporta i omladine! Кako je moguće da je predsednica tada promenila propozicije i dozvolila nepostojeći baraž i time prekršila sva pravila. Zanimljivo, nikada ni jedno telo RSS o tome nije raspravljalo.

Predsednice, nas samo zanima šta to loše radi Crvena zvezda? Čime ona ruši ugled rukometa i Saveza? Da li je problem što vraća igračice i reprezentativke iz inostranstva, što mlade devojke biraju i žele da ostanu u Srbiji, a ne idu po svaku cenu u inostranstvo? Jel problem što puni dvorane gde god da se pojavi? Ili što je rukometna javnost prepoznaje kao najveće osveženje ovog sporta?

Šta Vam tačno smeta i kako to Crvena zvezda narušava ugled Saveza koji pod Vašom vladavinom ima najlošije rezultate u istoriji?“ piše u saopštenju Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari