Zglob muči Lebrona Džejmsa 1Foto: EPA-EFE/ ETIENNE LAURENT

NBA sezona nije čestito ni počela a u Los Anđeles Lejkersima imaju jasnih naznaka da bi tokom takmičarske godine doktorski tim mogao da ima puno posla. Naime, Lebron Džejms se žali na bolove u skočnom zglobu, dok izvesnih zdravstvenih nelagodnosti ima i Entoni Dejvis.

Svesini su bili u Los Anđelesu da rizik i te kako postoji kada su rešili da oko Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa okupe mahom veterane na zalascima karijera.

Karmelo Entoni, Diandre Džordan, Dvajt Hauard, Ražon Rondo, Trevor Ariza, pa čak i Rasel Vestbruk novajlije su u ekipi koje su premašile 30. godinu života.

Shodno tome, povrede bi mogle da budu nešto sa čime će se Lejkersi suočavati tokom sezone, međutim po tim nije dobro što su se među prvima na određene nelagodnosti pođalili oni najbolji: Lebron Džejms i Entoni Dejvis.

Zbog problema sa skočnim zglobom, Lebron je već preskočio poslednje dve utakmice, a u pobedi nad San Antonio Sparsima koleno je zabolelo i drugog najboljeg igrača tima Entonija Dejvisa.

Lejkersi su slavili posle produžetka rezultatom 125:121, a u samom finišu četvrte četvrtine na pod je sa bolnom grimasom pao Dejvis, koji je igrao fantastičan meč – završio ga je 35 poena, 17 skokova i 4 blokade.

„Dobio sam udarac u koleno i zaista je zabolelo. Posle sam osetio da se pomera. Ipak, bio sam pod adrenalinom, tako da ćemo videti kako je kada se noga ohladi. Ovog leta sam mnogo radio u teretani, mislim da bi povreda bila mnogo gora da nisam“, izjavio je Dejvis.

Zbog povrede na meču nije nastupio četvorostruki MVP i četvorostruki šampion Lebron Džejms.

„Ne znamo da li će Lebron igrati na narednom meču protiv Oklahome. Povredio je skočni zglob iste noge koja ga je mučila ranije, ali u pitanju je druga povreda, problem je na drugom mestu”, izjavio je posle meča Frenk Vogel, glavni trener ekipe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari