Živkovići predvode kolonu 1foto EPA-EFE/JEROEN PUTMANS

Dvojac iz PAOK-a među 20 srpskih fudbalera koji jure Ligu konferencije

Do starta najmlađeg evropskog klupskog takmičenja ostala su još 22 dvomeča, sa akterima iz različitih kutaka Starog kontinenta, a osim fudbalera Partizana, ovog i sledećeg četvrtka, za Ligu konferencija bori se još tačno 20 igrača sa prostora Srbije.

Rasutih po ekipama i nacionalnim prvenstvima različite klase i rejtinga, sa manjim ili većim šansama da i tokom grupne faze LK budu u „izlogu“, pred očima skauta i menadžera. Što zbog sopstvene minutaže što zbog timskih aduta u trkanju za šampionski trofej u ovom trećerazrednom čedu Evropske fudbalske federacije, čija je svrha dalja diferencijacija među elitom i njenom (ispod)prosečnom konkurencijom.

Najveća koncentracija momaka prošlih kroz Superligu i Prvu ligu je u letonskoj Rigi (Miloš Vranjanin, Nedeljko Piščević, Marko Đurišić) i poljskom Rakovu (Milan Rundić, Žarko Udovičić, Marko Poletanović), čiji su rivali Linkoln sa Gibraltara (prvoj trojci) i belgijski Gent.

Srpske tandeme u svlačionici imaju i trener kazahstanskog Šahtjora (Vuk Mitošević, Stefan Bukorac) protiv Makabija iz Teal Aviva, te stručni štab litvanskog Žalgirisa (Nemanja Ljubisavljević, Ivan Tatomirović) u 180-minutnom okršaju sa Bodo-Glimtom iz Norveške. S tim da će prva dvojka preko puta sebe imati zemljaka Uroša Nikolića. Po dva Srbina u kopačkama na raspolaganju ima i PAOK, od kojih je jedan najveće ime na ovom spisku.

Andrija Živković je dugo bio na spisku slavne Benfike, međutim iz milion razloga nije nikada pokazao ono zbog čega se iz Partizana preselio u Portugal, pa je sreću potražio u klubu-ponosu Soluna. I pronašao je u timu grčke ekipe, gde ga je dočekao iskusni prezimenjak u golmanskim rukavicama Živko, takođe u evropsku orbitu katapultiran iz Humske 1. A sada su skupa pred preprekom zvanom Rijeka (Hrvatska).

Po jedna srpska „lasta“ leti svlačionicama: Anortozisa sa Kipra (Miloš Deletić), azerbejdžanskog Nefčija (Vojislav Stanković), izraelskog Makabija iz Haife (Bogdan Planić), švajcarskog Bazela (Đorđe Nikolić), Kairata iz Kazahstana (Rade Dugalić), Anderlehta iz Belgije (Luka Adžić) i turskog Sivasa (Armin Đerlek). Ižrebanih za rivale (redom): Hapoelu Ber Ševi, Makabiju iz Haife (Nefčiju), Hamarbiju, Foli Eš, Viteseu i Kopenhagenu.

Ako Aleksandar Stanojević nađe protivlek za Santa Klaru i uvede Partizan u LK tamo bi društvo mogao da mu pravi i kolega Miloš Milojević, čiji je Hamarbi izbacio naš Čukarički u prošlom kolu.

O. N.

POTPIS ZA SLIKU

Adut PAOK-a: Andrija Živković

…………………………………………………………..

NA ČETIRI DOLE ŠALJEM NAKNADNO… ODBOJKU ILI NEŠTPO DRUGO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari