Zlatibor ponovo domaćin turnira druge ABA lige 1Foto: Opština Čajetina

Zlatibor će, od 22. do 28. Marta, ponovo biti domaćin takmičenja u okviru ABA 2 košarkaške lige.

Pvi put, turnir na Zlatiboru se igrao u novembru prošle godine, a ovoga puta igraće se četvrti i poslednji turnir regionalne košarkašle lige.

Optina Čajetna koja je, uz KK Zlatbor, domaćin turnira, saopštila je da će se takmičenje odvijati uz poštovanje svih protivepidemijskih mera.

Svi takmičari, kako se navodi, testirani su pre polaska iz svoje zemlje i prilikom dolaska na planinu, a utakmice će se igrati bez prisustva publike.

Na turniru, koji će se igrati u Turističko rekreativnom komleksu „Zlatibor“, učestvovaće 14 ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Igraće se 21 utakmica, a utakmice u 13 i 17 časova i u 21 čas prenosiće se na TV kanalu Arena sport.

Tokom takmičenja, igraće se utakmice 11,12. i 13. kola ligaškog dela. Nakon tog takmičenja, do kraja sezone, ostaje plej-of i plej-aut. Šampion će se plasirati u ABA prvu ligu u sezoni 2021/2022., a finalista će igrati baraž meč sa pretposlednjom ekipom iz ABA pve lige.

Zlatibor je, nakon održavanja turnira u Banja Luci i Sarajevu, podseća se u saopštenju, jedini koji je dva puta domaćin ovog takmičenja, zbog dobre organizacije i dobrih uslova za realizaciju ovako značajnog turnira.

„Zlatibor je bio domaćin i prvog turnira ABA 2 lige, kada su sportske ekipe imale priliku da, uz podršku Turističke organizacije Zlatibor, obiđu turističke lokalitete na teritoriji opštine Čajetina. Tokom ovog četvrtog i poslednjeg turnira, košarkaši iz šest zemalja regiona, uz podršku JP „Gold gondola Zlatibor“ imaće priliku da se voze najdužom panoramskom žičarom na svetu“, navedeno je u sapštenju Opštine Čajetina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari