Zlatko Dalić, selektor Hrvatske: Bio bih najsrećniji da se sutra ukine Liga nacija 1photo: (Igor Soban/Pixsell via Xinhua)

Nakon ubedljivog poraza u Osijeku od Austrije (0:3), fudbaleri Hrvatske remizirali su sa Francuskom u Splitu (1:1( na startu Lige nacija. Zlatko Dalić, selektor Hrvatske, razočaran je nehumanim rasporedom utakmica i samim formatom Lige nacija.

Fudbaleri Hrvatske, posle lošeg nastupa u Osijeku, doživeli su salve zvižduka u najvećem gradu Slavonije, što je i te kako zasmetalo selektoru Daliću.

„Baš je bilo teško, a oni su se borili kako treba. Zasluženo smo uzeli bod, možda smo mogli i više, ali dobro. Hvala i publici koja nas je nosila tokom čitave utakmice. Nismo zaslužili zvižduke! Žao mi je što je to bilo u Osijeku. Da izgubimo i deset utakmica to nismo zaslužili. Oni čine zajedništvo u narodu, i zato sam sretan da je ovakva atmosfera bila. Nismo zaslužili zvižduke. Neka kritikuju mene kao selektora, ali nismo zaslužili zvižduke i zato sam zahvalan ovim navijačima“, naveo je Zlatko Dalić nakon meča u Splitu i izborenog remija sa Francuskom.

Pričao je šef struke Hrvatske potom i o smislu Lige naicja, pogotovo startu neposredno nakon završetka prenaporne klupske sezone.

„Neću donositi sudove nakon Lige nacija. Meni ona ne ide, bio bih najsretniji da se sutra ukine. Igrači nisu u ritmu, ja ne mogu nikome ništa da zamerim. Svako ima svoje probleme, transfere i tako dalje. Nekad to sve zajedno i nije baš najkvalitetnije, ali trud je na nivou. Erlić je odigrao dobru utakmicu. Šutalo će dobiti priliku. Hrvatska ima nekoliko mladih stopera koji zaslužuju priliku. Vidi se da je Sučić kvalitetan igrač, vidi se da je to naša budućnost. Za Dansku ćemo sigurno napraviti promene. Majer i Brekalo su igrali obje utakmice veliku minutažu. Tražićemo svežinu ali nećemo nikoga više zvati. Neće niko ni odlaziti, svi su izrazili želju da ostanu tu i svi će biti tu“, istakao je Dalić i time najavio promene za naredni susret u Danskoj koji je na programu u petak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari