Zlatna medalja za Tomićevića i Zorića 1Foto: Kajakaški savez Srbije

Srpska posada u sastavu Marko Tomićević-Milenko Zorić osvojila je zlatnu medalju u disciplini kajak dvosed na 1000 metara na Svetskom prvenstvu u Račicama u Češkoj.

Aktuelni olimpijski i evropski vicešampioni osvojili su najsjajnije odličje na najprestižnijem takmičenju u ovom sportu. Oni su kroz liniju cilja prošli za 3:08.647, ostavivši za čak dve sekunde iza sebe posadu Slovačke (3:10.725). Bronzanu medalju osvojili su takmičari Češke (3:10.853).

Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću ovo je najveći uspeh u karijeri, uz osvojeno srebro na Olimpijskim igrama u Riju prošle godine. Posle prošlogodišnjeg uspeha, kontinuiranom radom sačuvali su postignutu formu i u borbu za medalje ušli su potpuno spremni.

„Osećali smo da smo u dobroj formi i pre nego što smo došli ovde“, rekao je neposredno posle trke Milenko Zorić. „Znali smo da možemo da napadnemo prvo mesto i sada smo to i uspeli. Na Olimpijskim igrama je bilo teže, prvenstveno zbog većeg pritiska. Što se same trke tiče, mislim da je ovo jedna od najboljih koje smo ikada izveslali, navodi se na sajtu Kajakaškog saveza Srbije.

I Marko Tomićević imao je visoka očekivanja.

„Posle prve trke zaista smo očekivali visok plasman. U kvalifikacijama smo veslali kao nikada do sada, polufinale je bilo još bolje, a u finalu smo prevazišli sami sebe. Nadali smo se odličju, išli smo na pobedu i uspeli smo da je ostvarimo, i to sa velikom razlikom. Osećaj je neverovatan!“, prenosi Kajakaški savez Srbije.

 Vučić čestitao kajakašima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas srpskim kajakašima Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću osvajanje zlatne  medalje na Svetskom prvenstvu u Račicama. 

„U ime građana Republike Srbije i svoje ime upućujem najiskrenije čestitke Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću za osvajanje svetskog zlata u Češkoj. Svetski šampioni pokazali su kako se napornim radom, ličnim  odricanjima i ogromnom željom osvaja najviši tron. Nadam se da će i ubuduće postizati ovako izuzetne rezultate“, istakao je u svojoj čestitki predsednik Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari