Zlatna medalja za vaterpoliste 1Foto: Olimpijski komitet Srbije

Vaterpolisti Srbije novi su olimpijski šampioni, pošto su u finalu turnira u Rio de Žaneiru maestralnom igrom savladali Hrvatsku sa 11:7.

Srbija je od početka nametnula svoj stil igre i došla do, za finale, lake i ubedljive pobede.

Vaterpolo reprezentacija Srbije, prvi put u istoriji, postala je olimpijski šampion, pošto je u finalu Igara u Riju savladala Hrvatsku 11:7 (3:2, 3:1, 3:2, 2:2).

Izabranici Dejana Savića bili su sjajni od početka i protiv Hrvata, koji su branili zlato iz Londona, kompletirali sve moguće titule – Olimpijske igre, Svetsko i Evropsko prvenstvo i Svetsku ligu.

Zlatna medalja za vaterpoliste 2

Foto: Fonet/AP

Najefikasniji u timu Srbije bio je Dušan Mandić sa četiri pogotka, Filip Filipović i Duško Pijetlović postigli su po dva, a Slobodan Nikić, Živko Gocić i Stefan Mitrović po jedan.

„Svaki meč koji smo odigrali ovde je bio težak, i nismo samo u ovom finalu izborili zlato. Dokazali smo koliko smo jaki i potpuno smo dominirali u finalu večeras. Bilo je ljudi koji kod kuće nisu verovali u nas, ali mi smo uspeli,“ rekao je Filip Filipović.

„Ovo je fenomenalan uspeh za Srbiju. Još uvek ne mogu da verujem šta se ustvari dogovdilo. Mi smo Evropski, Svetski i sada Olimpijski šampioni.  Ne postoji bolji osećaj od ovoga i mislim da smo svi još uvek u šoku“, izjavio je Dušan Mandić nakon ceremonije dodele medalja.

„Igrali smo sjajno. Napravili smo svega par grešaka, što nije tupično za finala. Od polufinala sam se osećao potpuno spreman za ovaj trenutak, koji smo sada i dostigli, a to je definitivno kruna naših karijera“, rekao je Andrija Prlainović po završetku meča.  

U meču za treće mesto Italija je savladala Crnu Goru 12:10 i osvojila bronzanu medalju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari