Zoran Gajić novi predsednik Odbojkaškog saveza 1Foto: STARSPORT

Većinski deo odbojkaške Srbije prihvatio je kandidaturu nekada vrlo uspešnog selektora Jugoslavije Zorana Gajića, na uštrb ponuđenog programa bivšeg mu igrača u čuvenoj generaciji olimpijskog zlata od pre 16 godina Vanje Grbića, i to odnosom glasova (26:16, uz četiri neopredeljena delegata).

Time je potvrđena velika podela u jednoj od najboljih sportskih organizacija u zemlji, a posle burne izborne Skupštine OSS pobednik u predsedničkoj trci dobio je komande trofejnog Saveza, dok je poraženi razočarano rekao zbogom ovom sportu u svojoj zemlji.

– Svestan sam šta se očekuje od mene. Svima ću ponuditi da pomognu i nastave da rade ono što je do sada uspešno rađeno. Karakter i ljudi se ne menjaju ni pod kojim uslovima, a pogotovo ne moj – poručio je s govornice naslednik smenjenog Nenada Golijanina, čiji je mandat ekspresno završen posle nedizanja ruke protiv prijema Kosova u Svetsku odbojkašku federaciju.

Osvajaću brojnih medalja s našom reprezentacijom, kasnije stratega muških selekcija Rusije i Irana, a sada treneru azerbejdžanskog ženskog kluba Rabita, ovo će biti „vatreno krštenje“ u funkcionerskim vodama, pa je počeleo podršku (još aktuelnog) potpredsednika OSS, zbog čega je posle tajnog glasanja, bez prisustva predstavnika medija (zamoljeni da iza|u), javno pozvao Grbi}a „na jutarnju kafu“ danas u Savezu. Što je ovaj ljutito odbio, dovodeći u isto vreme u pitanje „čistotu“ ovih izbora.

– Razgovarao sam u subotu s Gajićem i jasno mu rekao stav. Vrlo je licemerno da me neko zove na kafu kada zna moj stav. „Ono što se dešavalo poslednjih 25 dana najmanje je bila odbojka, a pritisci koji su vršeni nisu iz tog sveta. Ja sam čovek odbojke i držaću se toga – nije krio razočarenje nekada beskompromisni borac na terenu, za čiju „već viđenu“ pobedu nije bilo dovoljno ni to što mu je glasnu podršku dao doskora prvi čovek našeg Saveza, a sada predsedavajući evropskog ogranka FIVB Aleksandar Boričić.

Oštri kritičar Golijaninovog uzdržanog stava na Kongresu FIVB zbog svega toga rešio je da digne ruke od domaće odbojke i prepusti je čoveku bez upravljačkog iskustva.

– Neko ko je s aktivnim ugovorom u Azerbejdžanu ne može virtuelno da vodi Savez iz inostranstva, ne postoji nijedna federacija koja to može. Svoj stav sam rekao jasno. Ovo što se desilo smatram dekredibilitetom svega što sam uradio do sada u odbojci, onoga što sam pokazao, a vama nikome ništa ne zameram. Vodite se odbojkom, ja sam završio sa srpskom odbojkom. Izlazim – ostavio je bez teksta prisutne Grbić.

Miljković za potpredsednika

Jedno od izbornih obećanja Zorana Gajića bio je angažman proslavljenog odbojkaša i dugogodišnjeg saigrača Vanje Grbića iz reprezentacije Ivana Miljakovića, kojem je namenio mesto potpredsednika. Prema tvrdnji Gajića još aktivni prvotimac Halkbank Ankare je taj poziv prihvatio.

(Ne) sporni Golijanin’]

Na sednici je pokrenuta rasprava vezana za izbor novog delegata Skupštine, koji će zameniti eks predsednika OSS Nenada Golijanina. Neki su tvrdili da bi se time, na predlog OS Beograda, prekršio Statut, jer Golijanin nije formalno razrešen sa mesta delegata, već samo sa mesta prvog čoveka OSS-a.

Potom se glasalo za razrešenje Golijanina, koji nije bio prisutan na sednici, a predlog za njegovu smenu sa mesta delegata nije usvojen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari