Zoran Savić: I dalje mi je neverovanto kako je Zvezda mogla da potpiše Fakunda Kampaca 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Prethodnih dana, rukovodstvo Crvene zvezde u negativnom kontekstu je pričalo o „aktivnostima“ Zorana Savića. Sportski direktor Partizana, pak, i dalje ne može da shvati kako su crveno-beli angažovali Fakunda Kampaca.

Prilikom gostovanja u italijanskom podkastu Sportklub, Zoran Savić pričao je o danima provednim u Kinderu, ali i Fortitudu, u kojem je i završio sjajnu igračku karijeru.

Sportski direktor Partizana upitan je i da prokomentariše ovosezonsko izdanje Evrolige.

„Evroliga je verovatno najneizvesnija u istoriji. Iskreno, iznenađen sam rezultatima Olimpije, jer sam pre početka sezone verovao da su kalibar za Fajnal for. Brojne povrede, pogotovo Šildsa, skupo su koštale ekipu. Mnogo je utakmica i putovanja, pa je samim tim mnogo teško ekipama koje nemaju u rotaciji po 17-18 igrača. Virtus radi ono što se očekuje, plaćaju sada i cenu neiskustva, ali dobro igraju.“

U hvalospevama je pričao nekadašnji reprezentativac naše zemlje o igračkim sposobnostima i unikatnom talentu Miloša Teodosića.

„On ima neverovatnu viziju na parketu, razume šta se dešava na terenu čak i pre nego što se stvari dogode. Ne možete od njega da tražite da igra presing po celom terenu i da pogađa najbitnije šuteve u isto vreme. Ima neke greške, ali kada je najbitnije, on pogađa. Skariolo ga koristi vrlo dobro, daje mu odmor, tako da čuva svežim za finiš sezone.

Volim igrače koji obožavaju da igraju košarku. Mnogi samo trče i skaču, on razume igru, čak i kada izgleda kao da se tek sada probudio. Može da ubaci 30 poena, ali i da promeni utakmicu u dva poteza.

Tokom intervjua, domaćina je zanimalo i kako Zoran Savić percipira igru Crvene zvezde.

„Promenili su dosta igrača, drugi će se menjati. Našli su finansije, i dalje mi izgleda neverovatno kako su mogli da potpišu Kampaca.“

Iako postoji mišljenje da klasičnih petica ima sve manje i da im je uticaj na igru svedeniji u odnosu na period od pre desetak godina, sve vrhunske ekipe u svojoj postavi i dalje imaju makar jednog centra starog kova.

„Uvek ima potrebe za snažnim igračima u reketu, neki poput Šakila (O’Nila) dovoljni su ti da igraš pik’n’rol sve vreme. Uvek volim da imam centra kome mogu da dodam loptu pod koš, samo što sada više niko ne radi na tim stvarima. Sada su svi atlete, mnogo skaču, čak i u mlađim kategorijama nema više igrača koji znaju da igraju u reketu. Sada je važno da se nađe kvalitet, bez obzira kakva mu je uloga.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari