Žoze Murinjo otkrio kako je odbio ugovor koji bi potresao fudbal: To je bila bezobrazna ponuda, van ovog sveta 1Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Jedan od najboljih i najtrofejnijih trenera u istoriji fudbala Žoze Murinjo rekao je da je ovog leta imao ponude dva kluba iz Saudijske Arabije, ali da ih je odbio zato što je dao obećanje igračima da će ostati u Romi do kraja predstojeće sezone.

Portugalac je u intervjuu za Korijere delo Sport otkrio i da je prethodno odbio čelnike Fudbalskog saveza Kine, koji su mu, kako je rekao, dali „najveću ponudu koju je neki fudbalski trener ikada primio“.

– Dobio sam ponude od Al-Hilala i Al-Ahlija. Nazvao sam čelnike Rome i rekao im kako ih neću prihvatiti. S jedne strane osećao sam se zarobljenim obećanjem koje sam dao igračima u Budimpešti, ali nisam ga odbacio samo zbog toga. To nije definitivno „ne“. U prošlosti sam odbio najneverojatniju ponude koje je ikad primio neki menadžer, kada mi je Kina ponudila klupu reprezentacije i klupu kluba u kojem bi igrala cela ekipa. Cifra je bila nepristojna, izvan sveta – otkrio je Murinjo.

Zbog kazne UEFA on neće moći da vodi svoj tim na četiri utakmice u grupnoj fazi Lige Evrope, a suspendovan je zbog nedoličnog ponašanja po završetku finalne utakmice prošlosezonskog izdanja ovog takmičenja protiv Sevilje.

Tada je na parkiralištu stadiona „Puškaš Arena“ nasrnuo na sudiju ovog meča Entonija Tejlora i nazvao ga „jeb… sramotom“.

– Najtužnije je to što nisam osetio da imam podršku kluba u toj situaciji. Preživeću svoje četiri utakmice kazne, neću gledati na UEFA negativno, preživeću ih kao tifus. Biće teško, ali sada sanjamo o Dablinu i ponovo ćemo igrati finale Lige Evrope – izjavio je Portugalac.

Murinjo je otkrio i da je od vodećih ljudi klubova koje je trenirao najbolju saradnju imao sa Romanom Abramovičem, bivšim vlasnikom Čelsija.

– Jedan mi je rekao ‘ti razumeš fudbal, ja razumem brojke’. Bio je to Abramovič. Tražio sam da mi dovede Esijena, a on mi je kazao: „Ako je to igrač kojeg želiš, imaćeš ga“. Lion je tražio nemoralnu cifru, ali ga je potpisao. Kada imate takvu mogućnost, možete da birate kako ćete igrati i tražiti alternative. Ako ne, morate da se prilagodite – izjavio je Murinjo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari