Zrenjaninci doveslali do osam medalja na državnom prvenstvu 1privatna arhiva

Na prvenstvu Srbije u veslanju takmičari Veslačkog kluba „Begej 1883“ osvojili su sedam medalja a jedna medalja stigla je i u Veslački klub „Zreneks“.

Šampioni države postali su Miloš Lavirac i Ognjen Kostin u dvojcu za kadete i Iva Kostin, Ines Jocić, Nataša Kojčić i Nađa Kikinđanin u četvercu skul za pionirke.

Srebrne medalje osvojili su Katarina Stajić i Snežana Jakovljević u dvojcu za seniorke i Katarina Stajić, Snežana Jakovljević, Zorica Stanišić i Jelena Vojinović u četvrecu skul  za seniorke.

Srebrnu medalju osvojio je i takmičar Veslačkog kluba „Zreneks“ Lav Adamov u skifu za juniore.

Bronzanim medaljama okitili su se Katarina Stajić i Snežana Jakovljević u dubl skulu za seniorke, Miloš Lavirac i Ognjen Kostin u dvojcu za juniore i Vuk Božić u skifu za kadete.

U klubu su ponosni i na odlične rezultate koje su postigli ostali takmičari.

Četvrta mesta osvojili su Miloš i Nikola Momirov u dvojcu za seniore, Nemanja Markov u skifu za juniore i Vukašin Lužajić i Jovan Đukić u dubl skulu za pionire.

Iako se nisu domogli medalja a neki su završili prvenstvo u kvalifikacijama, boje „Begeja 1883“ iz sve snage su branili i Jovan Sinđić, Nenad Markov, Tihomir Bogavac, Janoa Tot, Nenad Stajić, Milovan Antonović i Ivan Mihajlov. Dobro su veslali i Ilija Ćopić, Luka Grujić, Dušan Đukić, Sofija Ćirković, Tibor Ronto, Dane Lužajić, Oskar Kelemen, Gradimir Radišić, Mihajlo Manigodić, Dimitrije Banč, Branko Bjelica, Dušan Blešić i Brana Grubački.

Ekipno, Veslački klub „Begej 1883“ osvojio je peto mesto.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari