Džejlen Smit i zvanično novi organizator igre Partizana 1foto: KK Partizan

Amerikanac sa hrvatskim pasošem postao osmi inostrani košarkaš Partizana ove sezone.

Džejlen Smit je bio želja crno-belih i pre dva leta, ali su se na polovini aktuelne evroligaške sezone stekli uslovi da dve strane sklope saradnju.

Prethodno je Amerikanac promenio agenciju koja zastupa njegove interese, otpustio Miška Ražnatovića sa kime Partizan više ne sarađuje, pokazavši time koliko je bio rešen da dres bolonjskog Virtusa zameni opremom crno-belih iz Beograda.

Smit je ugovor potpisao do kraja takmičarske godine, ali bi trebalo da posotji opcija produženja saradnje na takmičarsku 2024/25 ukoliko obe strane budu bile zadovoljne učinjenim.

Reprezentativac Hrvatske zadužio je dres sa brojem „0“ i trebalo bi da bude pojačanje na poziciji plejmejkera. U zavisnosti od taktičkih zadataka može da pokriva i mesto dvojke.

Pre iskustva u Virtusu iz Bolonje, dokazao se kao dobar plej i pouzdan defanzivac nastupajući u nemačkoj za Ludvigzburg i berlinsku Albu.

Sve do oporavka Alekse Avramovića, koji je na meču sa Armanijem polomio nogu, imaće prosotra da se nametne kao bitnije rešenje u bekovskoj liniji.

Debi u crno-belom dresu imaće protiv Asvela u 18. kolu Evrolige.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari