Zvanično: Večiti derbi sudi Srđan Jovanović 1foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Vodile su se polemike poslednjih dana; u Crvenoj zvezdi i Partizanu su imali jasne zamerke i zahteve ko ne bi smeo da sudi predstojići večiti derbi u subotu, međutim u Fudbalskom savezu Srbije su rešili da odole svim pritiscima i poverenje ukažu Srđanu Jovanoviću, našem najboljem deliocu pravde u ovom trenutku.

Na startu plej-ofa Superlige, ishod 167. večitog derbija ne bi trebalo da bude presudan po pitanju državnog šampiona, ali će u svakom drugom pogledu biti od nemerljivo važan. S tim u vezi, u Fudbalskom savezu Srbije rešili su da se dodatno ne igraju sa i ovako dobranmo narušenim ugledom, te su odlučili da povrenje ukažu Srđanu Jovanoviću, koji je u utorak uveče, primera radi, bio četvrti sudija u revanšu četvrtfinala Lige šampiona u Madridu između Reala i Čelsija.

Iako je iz Zvezde bilo pritisaka da Jovanović ne sudi derbi, gde su ga sa Marakane označili kao osvedočenog partizanovca, Sudijska komisija nije podlegla pritisku i dodelila mu je najzahtevniju utakmicu u ovom šampionatu.

Jovanoviću će u radu pomagati Uroš Stojković i Milan Mihajlović. Uloga četvrtog arbitra poverena je Milošu Milanoviću. U VAR sobi biće Momčilo Marković i Bojan Banović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari