Zverev pobedio Nadala 1Foto:Beta-Ap

Nemački teniser Aleksandar Zverev pobedio je Španca Rafaela Nadala u prvom kolu završnog mastrsa u Londonu u dva seta, sa 6:2, 6:4 i tako Novaku Đokoviću olakšao povratak na prvo mesto ATP liste.

Nakon ovakvog ishoda, srpski teniser više ne zavisi od rezultata koje će u Parizu ostvariti Nadal, već isključivo od svog učinka.

Sada je jasno da će Đoković završiti godinu kao prvi igrač sveta ukoliko osvoji turnir, a ako Nadal izgubi još jedan meč bio bi mu dovoljan i plasman u finale, pod uslovom da dobije sva tri meča u grupi. Zverev je savršano počeo odbranu titule na završnom mastersu i potpuno je nadigrao Nadala. Zahvaljujući fantastičnom servisu nije mu dozvolio nijednu brejk šansu u meču, a ukupno je osvojio 19 poena više.

U prvom setu Zverev je stekao prednost brejkom u petom setu, da bi u sedmom i drugi put oduzeo servis Nadalu i poveo. Već na startu drugog seta nemački teniser je napravio još jedan brejk i tu prednost uspeo je da sačuva do kraja. Sutra su na programu mečevi drugog kola u grupi „Bjern Borg“. Od 15 sati će igrati Rodžer Federer i Mateo Beretini, a od 21 Đoković i Dominik Tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari