Zvezda angažovala poznate advokate 1Foto: crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda je odlučila da tuži francuski list „L Ekip“ zbog iznošenja tvrdnji u vezi sa istragom tamošnjeg tužilaštva da je namešten rezultat meča Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena.

Crveno-beli su prema navodima medija angažovali jednu od najpoznatijih francuskih advokatskih kancelarija „Dipon-Moreti i Vej“.

Kako se Zvezda nije zvanično oglašavala ovim povodom, nije poznato da li će „Dipon-Moreti i Vej“ biti angažovani samo zarad tužbe protiv „L Ekipa“ ili će klubu poslužiti i u slučaju da bude neophodna odbrana pred francuskim sudovima i UEFA, ukoliko tamošnje tužilaštvo prezentira neke relevantne dokaze. Podsetimo, „L Ekip“ je objavio da je neimenovani visoki funkcioner Crvene zvezde navodno pokušao da uplati pet miliona evra u kladionici ili više njih da će PSŽ dobiti meč sa pet golova razlike (ako još uvek ima neko neupućen, Zvezda je izgubila 1:6).

Domaći mediji ovih dana se utrkuju da napišu hvalospeve o takozvanom francuskom „kralju advokata“ Eriku Diponu-Moretiju (58) koji je u karijeri branio i Ivana Kolona, optuženog za ubistvo upravnika Korzike Kloda Erinjaka 1998. godine. Ono što je bitno za Zvezdu je to da je njegova kancelarija branila devedesetih i vlasnika Olimpik Marselja Bernara Tapija koji je takođe bio optužen za nameštanje mečeva. Isti advokat branio je i rukometaša Nikolu Karabatića koji je takođe bio optužen za nameštanje rezultata, prethodno se kladeći na mečeve svog tima. Zanimljivo je da su svi klijenti Dipon-Moretija proglašeni krivim za nameštanje u sportu, ali je uspeo da im izdejstvuje samo novčane kazne, bez odlaska u zatvor, što se smatra velikim uspehom.

Epilog afere „Pariz“ sada je u rukama Francuskog tužilaštva, koje je zvanično potvrdilo da je pokrenuta istraga, ali detalji još uvek nisu poznati. Verovatno će „Dipon-Moreti i Vej“ imati glavni zadatak da saznaju šta ustvari Francusko tužilaštvo zna, pošto od toga gde će odvesti ta istraga zavisi i budućnost ishoda tužbe protiv „L Ekipa“. Francuski list se ionako samo pozivao na izvore bliske istrazi, za koju sada znamo da stvarno postoji, pa nije isključeno da će Zvezda na kraju za odbranu ugleda i časti možda morati da odštetu traži od države Francuske, ako se naravno pokaže da nije kriva ni zašta.

UEFA izbacila Rubin iz Evrope

UEFA je saopštila da je suspendovala Rubin iz Kazanja na godinu dana iz svih evropskih takmičenja zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Ukoliko ruski klub naredne sezone ne izbori plasman u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, kazna će se preneti i na sledeću godinu, odnosno važiće dve sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari