Zvezda bolja od Žalgirisa 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Žalgiris 77:65 u 16. kolu Evrolige i tako značajno uvećali šanše da uđu u pjel-of na proleće.

Beogradski „crveno-beli“ su sada na skoru 7-9, baš kao i Baskonija i Unikaha i sva tri tima „dišu za vratom“ osmoplasiranom Himkiju koji je trenutno osmi na tabeli, sa pobedom više od pomenutog trija.

Sam meč je odlučen u četvrtoj četvrtini, kada je posle rezultatske „klackalice“ stvari u svoje ruke preuzeo Dejan Davidovac, te je sa tri vezane trojke i dve blokade u odbrani srušio snove Jasikivičijusovoj ekipi da posle pet vezanih pobeda u Evropi može da „osvoji“ i dvoranu Aleksandar Nikolić.

Počeli su dobro meč domaći i serijom Ročestija poveli 5-0, ali onda su gosti zaigrali sjajno u odbrani i prvu četvrtinu rešili u svoju korist – 18:16.

U naredne dve viđena je slična situacija, gde je Zvezdinih „plus sedam“ (40:33) na početku drugog poluvremena bila i najveća prednost nekog tima u prvih 30 minuta, ali su na svaki „beg“ Zvezdinih košarkaša Ulanovas i drugovi imali odgovor.

Ipak, presudila im je serija fenomenalnog Davidovca u poslednjih deset minuta, nakon kojih se ipak ušlo u jednu relativno mirniju završnicu, a pobedu je potvrdio kapiten Branko Lazić pogotkom van linije 6,75 metara na tri minuta pre kraja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari