Zvezda do titule posle autogola Vojvodine 1FOTO Starsport​

Crvena zvezda je večerašnjom pobedom nad Vojvodinom 1:0 (1:0) na „Rajku Mitiću“ u 34. kolu Superlige Srbije uspela da u teoriju sprovede ono što je u praksi bilo poznato od ranije – a to je da je 32. put u istoriji postala prvak države.

Igra crveno-belih (pre)daleko je bila od one kakvu su prikazivali veći deo sezone. „Lale“ su pružile ozbiljan otpor i pokušale da na sve načine barem odlože Zvezdinu proslavu titule. Međutim, po novosadski tim koban je bio 13. minut kada je desni bek crveno-belih Gajić loše centrirao, ali je cenatarhalf Vojvodine Saničanin loptu poslao u sopstvenu mrežu umesto da je izbije u korner.

Do kraja prvog poluvremena mogao je ofanzivac gostiju Bojić da izjednači, ali je posle dobrog šuta glavom lopta završila pored gola u 44. minutu.

Imala je Zvezda inicijativu i na startu drugog poluvremena, ali nije stvarala šanse. Ključni momenat odigrao se u 61. minutu kada je defanzivac Vojvodine Đurić (pre)oštrim startom oborio vezistu crveno-belih Nikolića, zbog čega je zasluženo dobio direktan crveni karton. Iako je delovalo da će za Zvezdu sa igračem više posao do kraja biti rutinski, ispostavilo se da je meč ipak imao neizvesnosti na pretek.

Kapiten i golman domaćih Borjan bio je na ozbiljnom testu kada mu je Vukadinović zapretio u 77. minutu sa preko 20 metara. Nešto kasnije je Pavkov uspeo da zatrese mrežu „lala“, ali je arbitar opravdano poništio taj gol zbog prekršaja napdača Zvezde. Uspela je Vojvodina do kraja da ozbiljno pritisne prvaka Srbije i natera čak u poslednjem minutu odbranu crveno-belih da sa gol linije spasavaju loptu.

Za nešto više, odnosno izjednačenje, gosti ipak nisu snage. Na kraju je trener „lala“ Nenad Lalatović iskreno čestitao kolegi na suprotnoj strani Dejanu Stankoviću, a igrači Zvezde su se pre ulaska u svlačionicu radovali ispred prazne severne tribine stadiona „Rajko Mitić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari