Zvezda dočekala Martina i Adamsa: Hasanu "tajne " otkrili Beron i Dženkins 1(©KK Crvena zvezda)

Crvena zvezda polako okuplja sve igrače koji će do kraja nedelje krenuti sa kolektivnim treninzima. U ponedeljak su u Beograd stigli Hasan Martin i Džejlen Adams, američki centar i organizator igre koji bi trebalo da budu među liderima crveno-belih u narednoj sezoni.

U odnosu na Adamsa, Martin ima iskustvo igranja u Evroligi u dresovima Budućnosti i Olimpijakosa. On je sa Zvezdom potpisao dvogodišnji ugovor. Njegov stil igre na mestu petice sadrži snagu, korpulenciju, eksplozivnost i izrazit vertikalni odraz za igrača visine 201 centimetar.

Uvek sam uzbuđen da izađem na teren i igram pred neverovatnim navijačima koji donose veliku enerigju. Klub ima bogatu istoriju i spreman sam da postanem njen deo. Jedva čekam utakmice, da vidim tu atmosferu na tribinama. Biće ovo uzbudljiva sezona“, poručio je Martin po dolasku u Beograd.

Pri donošenju odluke da potpiše za Zvezdu imao je veliku pomoć od strane nekadašnjih zvezdaša Bilija Berona i Čarlsa Dženkinsa.

„Pričao sam sa Bilijem Beronom i Čarlsom Dženkinsom. Bilija znam sa Roud Ajlanda, a sa Čarlsom sam igrao u Olimpijakosu. Rekli su mi mnogo lepih stvari o klubu i zbog toga sam samo još više uzbuđen što ću igrati ovde.“

Džejlen Adams imaće, možda, i najteži zadatak da se u kratkom roku nametne kao startni plejmejker. Zahtevna uloga, za 26-godišnjeg košarkaša bez evroligaškog iskustva, biće još složenija, s obzirom na to da je kod momka iz Hanovera upitno dosta toga, od fizičke snage, šuta sa distance, pa sve do odbrane, naročito u mis-meč situacijama. Adams pritom nema ni idelanu visinu za plejmejkera po evroligaškim standardima (188 centimetara).

Imao je odličnu prošlu sezonu u dresi Sidneja (20 poena, šest asistencija) sa kojim je osvojio prvenstvo Australije, a pritom je proglašen i za najkorisnijeg igrača u šampionatu.

„Hteo sam da igram u Evroligi i napravim tako iskorak. Bio sam uzbuđen kada sam video navijače, slali su mi video klipove i slike atmosfere koja je neverovatna. Jedva čekam da upoznam saigrače i navijače, i da počne sezona“, poručio je Adams, koji ima i NBA iskustvo u dresovima Atlante, Portlanda i Milvokija za čiju je filijalu nastupao u Razvojnoj ligi 2020. naziva Viskonsin Herd i pritom je bio izabran u idelnu petorku čitavog takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari