Zvezda dočekuje Spartaks, Milojevića boli glava zbog prvog tima 1Vladan Milojević Foto: STARSPORT

Crvena zvezda nema drugo rešenje osim da pobedom protiv Spartaksa iz Letonije (prvi meč 0:0) na stadionu “Rajko Mitić” (utorak, 20.30) opravda ulogu favorita i izbori plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Trener crveno-belih Vladan Milojević tvrdi da će njegovi igrači odigrati mnogo bolje u odnosu na partiju koju su pružili prošle srede u Rigi.

– Igramo protiv protivnika koji je prvak države, u takmičarskom je ritmu i to se videlo u prvom meču. Pred nama je drugo poluvreme i očekujem da odigramo dobru utakmicu. Trenirali smo dobro i spremni smo – rekao je Milojević.

Strateg šampiona Srbije najvaio je da bi novajlija Ebisilio trebalo da preuzme ulogu plejmejkera, a da najviše glavobolja ima kada je u pitanju napad, te da još uvek nije siguran da li će u špicu početi Ben, Joveljić ili Pavkov.

– Stojiljković je obnovio povredu, a Srnić tek počinje da diže ritam i uskoro će biti u konkurenciji. Što se tiče Dejana Melega, on je mogao i prošli put da igra, ali je imao sličnu povredu kao Stojiljković. Kuburilii smo sa štoperima, rešili to pitanje, a sada imamo takvu situaciju u napadu. Eto, to je život… Pešić je otišao i videćemo koje rešenje ćemo da izaberemo – dodao je Milojević.

On je naveo da je razgovarao sa igračima o uzrocima slabe igre u prvom meču i da očekuje da će mnogi nedostaci biti ispravljeni u revašnu.

– Nisam bio zadovoljan ritmom moje ekipe. Pričao sam sa igračima i ima mnogo razloga. Nije u pitanju fizička priprema, već ritam i potrebno nam je nekoliko utakmica da se tim “zalaufa”. Treba vreme, a svestan sam da ga u fudbalu nema – zaključio je Milojević.

Trener Zvezde ne krije da još uvek ima dilemu kojih 11 treba da izađu na teren protiv Spartaksa.

– Sigurno da imam dilemu ko da igra protiv Spartaksa. Videćemo koja ćemo rešenja da odaberemo. Ne znam šta Spartaks planira, a i ne interesuje me. Mi spremamo meč na naš način i dižemo formu za ovu utakmicu – naveo je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari