Zvezda i Partizan odigrali bez golova 1Foto: Fonet

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana igrali su večeras nerešeno bez golova, u 24. kolu Super lige Srbije.

Crvena zvezda je prva na tabeli srpskog prvenstva sa 63 boda, 11 više od drugoplasiranog Partizana.

Zvezda je bila bolja i opasnija, posebno u prvom poluvremenu, kada je imala najbolju šansu na utakmici. Aleksa Vukanović, koji je u prvom delu zamenio povredjenog Ričmonda Boaćija, nije uspeo da da gol.

Crveno-beli su i u 59. minutu imali veliku priliku, a u šansi je ponovo bio Aleksa Vukanović, koji je iznenada dobio loptu odmah ispred golmana crno-belih Vladimira Stojkovića, ali je šutirao pored gola.

Partizan je u drugom poluvremenu, za razliku od prvog, mogao da ugrozi Milana Borjana, ali Umar Sadik i Bibras Natho su šutirali pored gola.

Utakmica je igrana pred zvanično 38.271 gledaocem na stadionu „Rajko Mitić“

Arbitar Lazar Lukić, koji je prvi put sudio „večiti“ derbi, nekoliko puta je prekidao utakmicu zbog pirotehnike i dima.

Dve frakcije navijača Partizana se medjusobno tuklo malo pre početka utakmice. Drugih većih incidenata nije bilo.

Milošević: Mnogo je bolje igrati nerešeno nego izgubiti

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je je njegova ekipa došla Crvenoj zvezdi u goste da proba da pobedi, ali da je večerašnji nerešen rezultat svakako bolje od poraza.

„Ja bih radije da ne izgubim utakmicu ako je moguće. Mnogo je bolje nerešeno nego izgubiti. Prvo poluvreme je bilo toliko loše, da u drugom nismo ni zaslužili da damo gol. Što se lepote tiče, jeste bilo 0:0, ali je moglo da bude golova. Ne bih se saglasio da je bilo baš toliko dosadno. Došli smo u svakom slučaju da probamo da pobedimo, ali pokušavam da budem realan“, rekao je Milošević na konferenciji za novinare posle utakmice.

„Rezultat je realan, a sveukupno je Zvezda bila malo bolja od nas, bar u prvom poluvremenu. Nemam objašnjenje zašto smo onako izašli u prvom delu, bez koncentracije i imali smo sreće da ne primimo gol. Tad bi bilo dosta teže. Nismo bili na maksimumu, a uspeli smo da izvučemo nerešeno na gostujućem terenu i ostanemo neporaženi. Sve tri utakmice su bile ispod nivoa od jesenas i moraćemo ozbiljno da razmislimo kako ćemo dalje“, kazao je Milošević.

On je istakao da je samokritičan.

„Ako želite dodatno da se kritikujem, nije problem. Pokušavam da budem samokritičan. Ali, realno, statistički to i nije tako loše“, rekao je Savo Milošević upitan za komentar toga da Partizan nije primio gol tri vezana „večita“ derbija.

Dodao je da ga trener Zvezde Dejan Stanković nije iznenadio.

„Imali smo problema tamo gde smo pretpostavljali da možemo da ih imamo, a nismo kvalitetno odgovorili. Moglo je da bude mnogo više problema od ovoga što smo imali“, naveo je trener crno-belih.

Partizan posle 24 kola zauzima drugo mesto na tabeli Super lige sa 11 bodova manje od Zvezde, a jednim više od trećeplasirane Vojvodine.

Novinari su trenera crno-belih pitali da li se Partizan i dalje bori za titulu.

„Pitajte me i sledeće nedelje i one posle toga. Dužni smo da damo svoj maksimum. Kada je u pitanju borba za titulu, ljut sam jer nismo pokazali dovoljno energije jer tako dajemo pogrešnu poruku, a to je da odustajemo. Zato sam dodatno ljut. Razlika je velika, jako teško dostižna, ali to nije opravdanje“, rekao je Milošević.

Stanković: Momci su pravi vukovi, možemo mnogo toga da napravimo

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da je zadovoljan današnjom utakmicom protiv Partizana, iako je završena nerešenim rezultatom.

„Zadovoljan sam. Sa ovim momcima sam mesec i po dana, četiri utakmice, a Savo ima prednost, godinu dana, njegova ekipa igra dugo zajedno. Videla se razlika od poslednjeg derbija do sad. Ovo je dug proces, neću odustati. Momci me prate, pravi su vukovi što sam im i rekao danas, i zajedno možemo mnogo toga da napravimo“, rekao je Stanković na konferenciji za novinare posle utakmice.

Crvena zvezda je na svom stadionu igrala 0:0 sa Partizanom u 24. kolu Super lige Srbije, posle kog i dalje ima 11 bodova više od „večitog“ rivala na prvenstvenoj tabeli.

„Kada se derbi završi 0:0, to nije baš popularno, ali nemam šta da zamerim. Naprotiv, prvo poluvreme smo bili pravi. Ako Partizan nije igrao dobro to je zaslugom mojih momaka. Oni (Partizan) su oborili rekord u dugim loptama. Žao mi je drugog poluvremena jer je bilo seckanja, pauza. Partizan je napravio ono što je napravio zahvaljujući našim greškama. Bilo je kardinalnih, ali nismo izgubili hrabrost i volju“, kazao je Stanković.

Posebno je bio zadovoljan mlađim igračima, Veljkom Nikolićem, Željkom Gavrićem i Njegošom Petrovićem.

Zahvalio je Ričmondu Boaćiju i Milanu Rodiću koji su igrali povređeni.

„Ne zaboravite, imali smo Velju, Gavru, Njegu, momke koji su podmladili ovaj tim i na koje sam veoma ponosan. Starije koji su sve to držali koji su pod kontrolom. Tu su i Boaći i Rodić kojima zahvaljujem lično jer su igrali polu-povredjeni, pod injekcijama, dali su sve od sebe i izgurali koliko su mogli“, naveo je trener Crvene zvezde.

Stanković, koji je promuklim glasom razgovarao sa novinarima, pohvalio je navijače Crvene zvezde.

„Nisam mogao da ih preglasam, zbog toga sam izgubio glas. Hvala našim navijačima, to je nestvarno. Uživam u svakoj sekundi kada sam na Marakani. Komplimenti što bi rekli Italijani, našem severu, svim Zvezdinim navijačima“, istakao je Dejan Stanković.

Zvezda tri „večita“ derbija zaredom nije dala gol Partizanu, a Stanković je naveo da će ekipa raditi na efikasnosti.

„Žao mi je kao navijaču. A, sada kao trener… Krećemo od momenta kada sam ja krenuo sa Zvezdom. Nismo primili gol od druge, treće i četvrte ekipe na tabeli, nismo očekivali da ćemo od Indjije… Nismo dali protiv Partizana, ali radićemo na efikasnosti“, rekao je Stanković.

Zvezdini fudbaleri će imati dan odmora posle čega će početi priprema za duel sa Mačvom, a Stanković je najavio da crveno-beli idu na pobede u narednim utakmicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari