Zvezda ispustila pobedu u Barseloni, sjajne partije Mitrovića i Teodosića 1Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Barselone pobedili su u svojoj dvorani Crvenu zvezdu rezultatom 86:81 (24:18, 26:25, 18:19, 21:19) u utakmici 7. kola Evrolige.

Crveno-beli su loše ušli u utakmicu, loše igrala u odbrani, dok su iz prvih 12 pokušaja pogodili samo jedan šut za tri poena.

Domaći su u 16. minutu imali vođstvo od 17 poena razlike (42:25), međutim, ekipa Janisa Sferopulosa je u nastavku utakmice, pre svega zbog sjajne igre u odbrani, postepeno smanjivala zaostatak i na poluvremenu imali zaostatak od samo četiri poena.

Početak drugog poluvremena doneo je nekoliko loših napada Zvezde, uglavnom je grešio Nejpir.

I opet je povratak Miloša Teodosića u igru značio da će Crvena zvezda biti konkurentna. Brzo su Beograđani prišli na samo poen minusa, imali su i napad za vođstvo pri kraju trećeg kvartala, ali su ipak u poslednjih deset minuta ušli sa zaostatkom (65:62).

Nastavljeno je u slično ritmu, pa je Zvezda imala priliku čak i da povede, ali je Teodosić promašio trojku pri rezultatu 72:70. Držao je preumorni Luka Mitrović u igri svoj tim, ali čim je Teodosić otišao na klupu, a Nejpir na parket, usledili su problemi.

Morao je Sferopulos da odmori Teodosića za završnicu, na teren da pošalje Nejpira, ali je Barselona to znala da iskoristi. I da ponovo pobegne na četiri poena viška, uz sjajnu igru Jokubaitisa u tim trenucima (76:72). Sve dok Litvanac nije promašio dva bacanja, a Davidovac je odmah kaznio trojkom iz ćoška (76:75). Odbranila se Zvezda još jednom, ali je potom očajni Nejpri šutnuo i promašio trojku.

Propustila je Zvezda potom još dva napada za vođstvo, oba puta je loše odigrao Nedović, a Barselona je pobegla na tri poena viška (78:75). Neshvatljivo je da je šef struke crveno-belih, iako je njegova ekipa bila bez rešenja, u tim trenucima i dalje držao Teodosića na klupi.

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Luka Mitrović sa 22 poena, dok je Teodosić uz 13 poena imao i devet asistencija.

Kod domaćih Parker je ubacio 20, a Ernangomez 18 poena.

Posle ove utakmice crveno-beli imaju skor od dve pobede i pet poraza, dok je Barseloni ovo bio šesti trijumf u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju u Evropi.

U sledećem kolu Crvene zvezda u Beogradu 14. novembra dočekuje Fenerbahče (20.45), dok španska ekipa dan kasnije igra u Vitoriji protiv Baskonije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari