Zvezda Južnog Sudana Karlik Džons: Ne želim sad o Srbiji, želim da uživam u našoj istorijskoj pobedi 1Foto: EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Južni Sudan, najmlađa košarkaška nacija, koja ove godine puni deceniju članstva u FIBA, upečatljivo se predstavlja kao debitant na Svetskom prvenstvu.

Protiv Portorika u prvom kolu je poklekao na produžetak, a onda je u duelu s Kinom ostvario istorijsku pobedu i to s 20 poena razlike (89:69).

Sledi okršaj sa Srbijom (sreda, 10 časova).

„Nismo još rekli poslednju reč. Ne želim sada da govorim o našem predstojećem rivalu. Ima vremena za to. Želim da uživam u istoriji“, rekao je Karlik Džons, vodeća zvezda Sudanaca, koji je kratko bio i saigrač Nikole Jokića u Denveru.

Protiv Kineza je takođe bio najefikasniji među svojima (21 poen), a u duelu s Portorikancima je dao 38, što je jedan od najboljih debitantskih učinaka ikada.

„Jesmo novajlije, ali ne sumnjam u naš tim. Naporno smo radili da bismo dokazali da nismo zalutali na Svetsko prvenstvo. Protiv Srbije je sve moguće. Oni su sjajna ekipa, ali videćemo šta će biti“, opija prva pobeda optimizmom i krilo Nunija Omota.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari