Zvezda - Lajpcig sudi jedan od najboljih na svetu: Prošli put na praznoj Marakani, Modriću u Kataru bio "katastrofa" 1Foto: EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Utakmicu četvrtog kola Lige šampiona između Crvene zvezde i Lajpciga u utorak u 21 čas sudiće Italijan Danijele Orsato (47), jedan od najboljih arbitara svoje generacije.

Najznačajniji meč koji je vodio bio je finale Lige šampiona 2020, kada je Bajern na Benfikinom stadionu u Lisaonu savladao Pari Sen Žermen s 1:0, ali bez prisustva publike na fudbalskom piku korone.

Crveno-belima je dvaput delio pravdu. Prvi put je to bilo u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2018. Zvezda i Salcburg su na Marakani u prvom meču plej-ofa igrali i bez golova i pred praznim tribinama jer je UEFA kaznila domaćina, a trener austrijskog prvaka tada je bio Marko Roze, sada Lajpcigov strateg.

Dogodine, kad je Zvezda bila u Ligi šampiona drugi put, sudio je njenu utakmicu s Olimpijakosom u Atini. Srpskom prvaku je i remi bio dovoljan da zauzme treće mesto u grupi i s njega se preseli u Ligu Evrope na proleće, ali je izgubio s 1:0 golom iz opravdano dosuđenog penala u završnici. Orsato je najstrožu kaznu dodelio i Zvezdi u prvom poluvremenu, ali je portugalski napadač Tomane uzdrmao prečku.

Orsatu je na Mundijalu u Kataru potkraj prošle godine bilo povereno polufinale u kojem je potonji svetski prvak Argentina preslišala Hrvatsku s 3:0. Italijan je dosudio jedanaesterac iz kojeg je Lionel Mesi načeo Hrvate u 34. minutu. Hrvatski kapiten Luka Modrić je posle meča, ukazujući da nema govora o penalu, okarakterisao Orsata kao najgoreg sudiju, katastrofu s pištaljkom, koji je penalom ubio tadašnjeg vicešampiona sveta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari