Zvezda lako i ubedljivo protiv Cedevite 1Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde relativno lako su u prvoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige savladali Cedevita Olimpiju 93:82, i poveli u seriji 1:0. Polufinale se igra do dve pobede, a druga utakmica na programu je u ponedeljak u Ljubljani.

Držali su crveno-beli vođstvo sve vreme, Ljubljančani su samo jednom bili u prednosti (12:10). Meč je nekako očekivano prema prethodno viđenom prelomljen u trećoj četvrtini, iako je „na oko“ presudna razlika napravljena u poslednjoj deonici.

Gosti su sami sebe rano opteretili ličnim greškama, Jaka Blažić koji je nagovestio dobro poentersko veče bio je jedan od njih koji je sam sebe faulovima izbacio iz ritma, a Zoran Dragić je pokazao neobjašnjivu nervozu za igrača sa takvim iskustvom. Crveno-beli su disciplinovano i sistematski kažnjavali sve propuste u igri protivnika, pogađali i iz tranzicije, i već početkom četvrte deonice faktički ostavili protivnike na bezbednoj distanci.

Domaći su jednostavno kaznili predvidljivu i jednosmernu igru gostiju, potpuno ih progutali u oba reketa, i skoro rutinski došli do prve pobede u polufinalnoj seriji. Gosti su isterani na čistinu, pomereni na pet i više metara od koša, a usput izbačeni i iz svog reketa gde su crveno-beli u drugom delu utakmice jednostavno pokupili sve svoje promašaje i poentirali iz drugog ili trećeg navrata.

Junak u pobedničkoj ekipi je bio Luka Mitrović (19 poena), činjenica da je bio dominantan u reketu gostiju kao prirodna četvorka, uz svo poštovanje njegovih kvaliteta, pokazalo je defanzivnu limitiranost Ljubljančana pod košem. Nije samo broj ofanzivnih skokova dovoljan pokazatelj za to, već i potpuno otvoreno šetalište koje su gosti otvorili u svom reketu. Kalinić je dao 17, a Nikola Ivanović 16, od čega većinu u poslednjoj četvrtini.

Kod poraženih najefikasniji je bio Jaka Blažič sa 20 poena, ali ga nigde nije bilo kad se utakmica lomila, 14 je dao Murić, 11 Omić, a po 10 Dragić i Pulen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari