Zvezda na liniji sa Kej Si Riversom 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC (arhivska fotografija)

U noći između četvrtka i petka italijanski mediji objavili su vest da Crvena zvezda pregovara sa Kej Si Riversom.

Navodno, poznati i dokazani američki šuter spreman je da posle utakmice Palakanestra za vikend raskine ugovor sa Ređo Emiilijom i priključi se izabranicima Milana Tomića u pohodu ka tituli u ABA ligi, odnosno povratku u Evroligu. Činjenica da sa Malog Kalemegdana momentalno nisu demantovali takvu vest jasno ilustruje da se nešto „krčka“ na relaciji Rivers – Crvena zvezda, ali je pitanje hoće li Amerikanac i na koji način uspeti da raskine ugovor sa italijanskim klubom.

Rivers je nekadašnji osvajač Evrolige sa Real Madridom 2015. U najelitnijem takmičenju igrao je i sa Bajernom i Panatinaikosom za koji je uspešno nastupao u prethodne dve takmičarske godine. Nekadašnji student koledža Klemson bio je i prethodnih godina dovođen u vezu sa crveno-belima. Prvi put (i najkonkretnije) tokom sezone 2013/14, kada je nastupao u razvojnoj NBA ligi. Nakon te epizode potpisao je za Real i uspešno reaktivirao evropsku karijeru koju je prvobitno gradio u Benetonu, Roanu, Virtusu, Lokomotivi Kuban, Himikiju… Dva puta je sa Realom osvajao duplu krunu u Španiji (2015,2016), a ima i dve državne titule sa Panatinaikosom (2017,2018).

Rivers je početak sezone propustio jer se navodno lečio od autoimune bolesti, što je kasnije dokazano da nije bilo tačno. U Ređo Emiliju je stigao u decembru, potpisao je finansijski vrlo unosan ugovor u kojem postoji opcija prelaska u evroligaški klub. Cilj je bio da saigračima pomogne u borbi za opstanak u Seriji A, međutim od njegovog dolaska ekipa je ostvarila svega tri pobede. Crvena zvezda već ima šestoricu stranaca: Džo Regland, Bili Beron, Stratos Perperoglu, Maik Cirbes, Mohamed Faje, Majk Odžo. Postoji mogućnost da Odžo uskoro dobije srpski pasoš, baš kao i Markus Pejdž iz Partizana.

Perperoglua muče leđa

Košarkaši Crvene zvezde imaće u subotu u Baru protiv Mornara prvu meč loptu za zauzimanje pol pozicije pred plej-of ABA lige. Matematički gledano, crveno-belima je potrebna još jedna pobeda u naredna četiri kola kako bi obezbedili prvu poziciju na tabeli pred početak doigravanja u regionalnom takmičenju. Branko Lazić i dalje neće biti u timu, kao i Filip Čović, odnosno Marko Kešelj. Problem više za trenera Tomića predstavljaće i Startos Perperoglu, koji oseća nelagodnost u predelu leđa.

Umesto Zvezde Turska

Stevan Jelovac se poslednjih dana pominjao kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde. Reprezentativac Srbije jeste raskinuo ugovor sa nemačkim Bambergom, ali umesto povratka u redove crveno-belih otišao je u Tursku gde će do kraja sezone nastupati za Gacijantep. Jelovac je u dresu Bamberga u Bundesligi prosečno beležio 11,9 poena i 4,2 skoka. U Gacijantepu će ga trenirati Nenad Marković, poznati stručnjak iz Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari