Zvezdi šesta titula u ABA ligi, Partizan pao posle prekida 1Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su šestu titulu šampiona ABA lige pobedivši u petoj utakmici finala Partizan 80:77 (18:20, 15:17, 26:20, 21:19).

U meču koji je bruto trajao skoro tri i po sata, sa dva prekida i završen pred skoro praznim tribinama, crveno-beli su bili skoncentrisaniji u poslednjih 14 minuta od kad su se igrači i sudije vratili na teren, ispogađali mnogo šuteva za tri, i obezbedili sebi učešće u Evroligi i sledeće sezone.

Pogađali su Dobrić, Davidovac, Holins, Marković na kraju i Kalinić pre toga crveno-beli pogodili su samo jednu. Crno-beli su napravili mnogo grešaka u tom periodu, i to im je debelo naplaćeno.

Pre prekida, bila je to utakmica kojoj je značaj, očekivano, ubio lepotu. Mnogo se grešilo na ove strane, Partizan je nekako pregurao početni žestoki pritisak i sa tribina i na parketu, i relativno brzo pokrio minus šest. Ušli su crno-beli u bolji napadački ritam

Meč je prekinut u četvrtom ninutu drugog poluvremena kod rezultata 39:39 kad su sudijem potpuno opravdano, dosudile četvrti faul Nikoli Kaliniću nad Matijasom Lesorom. Ka terenu je krenulo bezbroj predmeta, samo nekoliko sekundi kasnije sudije su trkom napustile parket, odmah potom i košarkaši oba tima. Nezvanično se odmah čulo da je jedan od sudija pogođen, i moglo se pretpostaviti da meč neće biti nastavljen sa publikom.

Posebno jer je i kraj prvog poluvremena obeležio incident. Pri izlasku sudija sa terena takođe je neko od njih pogođen sa tribina, pa je glavni arbitar Saša Pukl zahtevao da se isprazni parter kod tunela. Pauza između dva dela igre trajala je skoro pola sata, ali je izgledalo da su samo gledaoci iz prva tri reda pomereni ka gore, a da niko niko nije izbačen sa tribina.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Davidovac sa 15 poena (šest skokova i tri ukradene lopte), Volters  je uz 12 poena imao i sedam asistencija, Kalinić11 poena i šest uhvaćenih lopti. Kod crno-belih Panter je ubacio 27 poena (5/11 za tri), Avramović je postigao 12 poena, a Mur 11 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari