Zvezda pažljiva sa "redovnim mušterijama" 1foto Peđa Milosavljević /Starsport

Crveno-belima sa „dva i po“ boda viška, potrebna još samo četiri iz utakmica sa Napretkom i Voždovcem. Protiv obe ekipe crveno-beli imaju po 11 uzastopnih pobeda

U trci za šampionsku titulu Crvene zvezde i Partizana i dalje je ista meta i isto odstojanje. Ako se o „trci“ uopšte može stvarno govoriti u situaciji kad je skoro cela fudbalska javnost odmah posle remija u poslednjem derbiju (pr)ocenila da su ta dva boda prednosti crveno-belih „i previše“.

Do kraja Superlige Srbije na programu su još dva kola, Crvena zvezda osim dva boda viška ima i još „pola boda“ prednosti jer je drugi krug završila na prvom mestu, a ima i bolji međusobni skor sa Partizanom. Matematički rečeno, aktuelnom prvaku su iz ta dva meča za odbranu titule, i osvajanje pete uzastopne, potrebna četiri boda, mogu sebi da dozvole i luksuz jednog remija. A sastaju se sa Napretkom (u Kruševcu) i Voždovcem (kod kuće).

Voždovac je navijačima Crvene zvezde još uvek u lošem sećanju jer su 2017. u četvrtom kolu plej-ofa pobedili crveno-bele 3:2 i praktično im uzeli iz ruku već „osvojeni“ šampionski pehar. Od tog poraza na Krovu, crveno-beli su vezali 11 pobeda u mečevima sa Voždovcem, ove sezone 3:0 u gostima i 1:0 kod kuće.

Pre toga, sledi gostovanje u Kruševcu. Napredak je, takođe, poražen u oba prethodna međusobna duela, ali je u Beogradu odolevao do 77. minuta, kada je Milan Gajić postigao jedini gol u meču, a kod kuće lakše položio oružje- 0:2.  Zvezda i protiv Napretka ima 11 uzastopnih pobeda od 2018, kada su Kruševljani uspeli da u Beogradu izbor remi (1:1).

Dok navijači očekuju „dva laka komada“ trener Dejan Stanković je posle pobede nad Radničkim iz Niša pozvao na ozbiljnost i iskazao nezadovoljstvo pristupom nekih igrača.

„Prvo poluvreme je bilo odlično, u drugom smo izgubili na ritmu, neko je izgubio i na odnosu, što ne bi smelo da se desi, jer Zvezdin dres je svetinja, ali to ćemo mi unutar nas da rešimo. Popustili smo, ne u smislu igre, već što se tiče odnosa ka utakmici i to su stvari na kojima ćemo raditi, jer je to nešto što samo grupa može da iznese.

Svaki minut u Crvenoj zvezdi je bitan za igrača, bitan za svakog navijača koji ga vidi, ali bitan i za nas da znamo na koga možemo da se oslonimo“, rekao je Stanković posle utakmice.

Nagađa se da je mislio na tri igrača, a pre svega na Filipea Falka, koji izgleda prilično nezainteresovano na terenu. Iako ima ugovor još godinu dana, najverovatnije će klub pokušati da sporazuno izađe iz te ne baš jeftine obaveze.

S druge strane Brda, crno-belima je ostalo da čekaju i da se nadaju, što bi rekao trener Aleksandar Stanojević, bez obzira koliko je „verovatno“ da rival napravi kiks. Partizan najpre gostuje Voždovcu, a u poslednjem kolu na svom stadionu dočekuje Radnički iz Niša.

Od ekipe „sa krova“ tržnog centra u naselju Braća Jerković gubio je u gostima dva puta (2018. i 2019), te 2019. izgubio je i kod kuće. Od tad su vezali šest uzastopnih pobeda i primili samo jedan gol. Nišlije su baš te sezone 2018/19 crno-bele zavile u crno jer su ih dobile dva puta a jednom igrale nerešeno. I tada završile na drugom mestu sa šest bodova više od Partizana.

I trener crno-belih koji je uvek zbog zalaganja i morala hvalio ekipu, posle pobede protiv Vojvodine, slično kolegi Stankoviću, iskazao je nezadovoljstvo prikazanim u drugom poluvremenu.

„Momci su olako shvatili posao. Imali smo 2:0, previše su se neki opustili i mislili da je sve gotovo, to je i meni znak na koga mogu da računam. Imali smo i rovite igrače, Urošević nije mogao da igra sve vreme, ali rešićemo to do srede. Biće sigurno promena u timu“, rekao je Stanojević.

Pre nastavka Superlige, u sredu je na programu polufinale Kupa Srbije. Crvena zvezda dočekuje Novi Pazar, a Partizan drugi put u pet dana na svom stadionu igra protiv Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari