Zvezda povela protiv Budućnosti u plej-of seriji ABA lige 1Foto: STARSPORT

Crvena zvezda je slavila u prvom meču polufinala plej-ofa ABA lige protiv Budućnosti – 93:55 (30:16, 21:17, 22:10, 20:12) i na taj način došla na prag ulaska u novo finale regionalne lige.

U seriji koja se igra na dve pobede, crveno-beli će pokušati već u narednom meču u Podgorici koji je zakazan za 23. maj da reše pitanje prvog finaliste ABA lige.

Gosti su bili u igri samo u prvih pet minuta utakmice – 12:11, a onda su se razigrali Filip Petrušev, Fakundo Kampaco i Luka Vildosa i rezultatskog povratka u meč više nije bilo.

Tribine hale „Aleksandar Nikolić“ su bile ispunjene do poslednjeg mesta, a svi prisutni su mogli da uživaju u fenomenalnom izdanju igrača Duška Ivanovića.

Do kraja prvog kvartala, Zvezda je već imala ogromnih 14 poena viška (30:14). Nastavljeno je u istom ritmu u drugoj četvrtini, u kojoj je viđeno nekoliko neverovatnih poteza Kampaca, onih zbog kojih ga je publika pozdravila ovacijama.

Da su domaći posle asistencija sjajnog Argentinca pogađali otvorene trojke, Zvezda bi na poluvreme otišla i sa mnogo ubedljivijom razlikom od one koja je i inače bila – 51:33.

Do kraja meča crveno-beli su samo podizali razliku, a do tada solidna igra Budućnosti se potpuno raspala, pa su domaći u poslednju četvrtinu ušli sa čak 30 poena viška – 73:43.

Ni u četvrtoj četvrtini nije bilo ništa drugačije pa je srpski predstavnik došao nadomak 100 ubačenih poena u jednoj od najvažnijih utakmica ove sezone.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Filip Petrušev sa 17, odnosno Ben Bentil sa 13 poena, dok je bolji od ostalih u gostujućoj ekipi bio Grin sa 13.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari