Zvezda produžila saradnju sa Erakovićem 1foto:fkcrvenazvezda.rs

Pravilo do 21 godine, obavezalo je Dejana Stankovića da ove sezone Strahinju Erakovića isproba na obe bekovske pozicije, uključujući i njegovu primarnu, štopersku. Čini se da je 20-godišnji momak iz Batajnice ispunio visoke kriterijume šefa struke Crvene zvezde čim je njegov matični klub rešio da produže saradnju do 2025.

Erakoviću je ugovor važio do 2023, međutim obe strane su se dogovorile da ga produže na još dve sezone, što je i jedan vid obostranog poverenja.

Popularni Čupa je još uvek u fazi adaptacije na visoke profesionalne zahteve u seniorskom timu Crvene zvezde; nije se izborio za poziciju startnog štopera, ali je privilegovan što može da uči od kolege na poziciji formata Aleksandra Dragovića.

„Mnogo puta sam ponovio od kada sam došao u Crvenu zvezdu da je san svakog deteta iz Omladinske škole Crvene zvezde da potpiše ugovor, ja sam imao tu čast i da produžim saradnju, međutim neću stati ovde i nadam se da ćemo ostvariti velike uspehe ove sezone, ali i narednih. Zahvalan sam na poverenju, kapitenskoj traci, ali verujem da je ovo samo početak. Nadam se da ću imati ponovo priliku da budem kapiten i da što više puta startujem utakmice kao i da odigram veliki broj evropskih mečeva“, poručio je Eraković nakon potpisivanja ugovora.

Zvezda je time i pojačala pregovaračke pozicije sa eventualno zainteresovanim klubovima oko budućeg transfera, ali je i pokazala izvesnu finansijsku stabilnost, s obzirom na to da je prethodno na isti rok produžila saradnju i sa Mirkom Ivanićem.

„Duplu krunu sam osvojio, jedina neostvarena želja mi je da zaigram u Ligi šampiona sa Crvenom zvezdom“, otkrio je popularni Čupa.

Eraković je za Crvenu zvezdu debitovao u avgustu 2020. godine na utakmici protiv Novog Pazara, a ove sezone je dobio najviše prostora da se istakne u matičnom klubu.

Kao bonus igrač pokrivao je nekoliko pozicija u Stankovićevom timu. Nagrađen je i kapitenskom trakom u Razgradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari