Zvezda "stotkom" pobedila Armani 1Foto: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Armani sa 100:89 u 22. kolu Evrolige i tako zabeležili drugu najubedljiviju pobedu ove sezone u Evroligi, pošto su početkom decembra porazili Efes 100:81, takođe na domaćem parketu.

Meč je počeo minutom ćutanja u znak pošte prerano preminulom bardu srpskog glumišta Nebojši Glogovcu koji je posle kratke i teške bolesti preminuo jutros u 49. godini, a koji je bio veliki simpatizer „crveno-bele“ strane Topčiderskog brda.

I baš kao da su i pod tim tužnim utiskom koji je obeležio dan u čitavoj Srbiji košarkaši Crvene zvezde započeli meč, dozvolivši protivniku da poprilično lako ubaci tri trojke, ali onda su pojačali sa odbranom, a u napadu je „dirigenstku palicu“ preuzeo Tejlor Ročesti, pa je Zvezda brzo preokrenula rezultat i prvu deonicu meča završila sa tri poena prednosti (23:20).

I u nastavku utakmice se Zvezda pitala oko svega na parketu dvorane „Aleksandar Nikolić“, pa je tako brzo došla i do dvocifrene prednosti, koju nije ispuštala do kraja utakmice.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Janković sa 15 poena i Tejlor Ročesti sa 14, a u redovima ekipe sa severa Italije Kuzminskas je ubacio 17, a Vladimir Micov 15 poena.

Ovo je bila deveta Zvezdina pobeda u Evroligi ove sezone kojom se ekipa Dušana Alimpijevića vratila u borbu za TOP 8, mada joj osmoplasirani Makabi beži tri pobede na osam kola pre kraja regularnog dela sezone.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari