Zvezda tvrdi da je Dioni dolazio pijan na treninge: FIFA odgovorila da nema dokaza da se to dogodilo 1Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Spor između napadača Loa Dionija i Crvene zvezde dobiće epilog 16. februara na CAS (Sudu za sportsku arbitražu u Lozani) 16. februara.

Danas je juče objavio saznanje da je napadač tužio šampiona Srbije zbog duga od čak 520.180 evra.

Crvena zvezda je u odbranu tvrdila da je igrač disciplinski kažnjen zbog prekršaja koji su evidentirani 21, 25 i 28. novembra, kada je navodno u alkoholisanom stanju dolazio na treninge.

Crveno-beli nisu objasnili kako su izračunali da zbog ovih prekršaja ne treba da mu daju čak pola miliona evra, a da pritom javnost nije ni obaveštena da je Dioni kažnjen ili prekomandovan u drugi tim i slično.

Sud FIFA je odgovorio Zvezdi da ne postoje dokazi da se to desilo. Klub je, ako je sumnjao na alkoholisanost, trebalo da napravi zvaničan zapisnik i alkometrom izmeri nivo alkohola u krvi fudbalera.

Zvezda je potom pokušala da se odbrani tvrdnjom da su s igračima zbog pandemije korona virusa pravljeni dogovori da smeju da im kasne zarade i da su oni na to pristali, ali je FIFA i taj argument odbacila.

Poslednji fudbaler koji je u Crvenoj zvezdi dolazio pijan na treninge bio je Zoran Riznić s kojim je još devedesetih raskinut ugovor na zahtev tadašnjeg trenera Ljupka Petrovića. Navijači na severnoj tribini tada su redovno imali raširen transparent: „Rizna živeli“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari