Zvezda u poslednjoj četvrtini Evrolige: Teodosić ne ide u Minhen, Topić počeo da trenira (VIDEO) 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde samo u izuzetno povoljnom spletu okolnosti mogu da se u preostalih osam kola Evrolige dohvate bar desetog mesta, poslednjeg koje vodi u plej-in, novoustanovljeno predvorje plej-ofa.

Dok se bore za poslednju nadu u Evropi, mislima će biti već u samoj završnici ABA lige (sva je prilika sigurno s prvog mesta), a za odlučujuće megdane u regionalnom takmičenju neophodno je da im svi igrači, a pogotovo glavne uzdanice, budu u stroju i potpuno spremni.

Zato Miloš Tedosić neće ići na meč 27. kola s Bajernom u Minhenu, prvog i za crveno-bele posle pauze zbog nacionalnih kupova i kvalifikacionih utakmica reprezentacija.

Junak Zvezdinog trijumfa u Kupu Radivoja Koraća bio je i u Nišu u rovitom stanju, ali je osposobljen da bude oslonac u finalu s Partizanom. Da se u Bavarskoj ne bi rizikovalo od obnavljanja povrede, ostaće na daljim terapijama.

Ohrabrenje za trenera Janisa Sferopulosa je povratak Nikole Topića treninzima i radu s loptom.

Osamnaestogodišnji plejmejker ne igra od evroligaškog večitog derbija s crno-belima početkom ove godine, kada mu je stradalo koleno.

Iako je bilo objavljeno da će se oporavljati do šest nedelja, to se odužilo, ali se i postupalo strpljivo.

Meč Zvezde s Bajernom je u petak u 20.30 časova.

Možete ga pratiti na Sport Klubu 1.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari