Stanković: Žreb povoljan, mislim samo na Kairat 1Foto: Beta/Branislav Božić

Ukoliko opravda ulogu favorita i eliminiše kazahstanski Kairat Crvena zvezda će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv boljeg iz duela Alaškert (Jermenija) – Šerif (Moldavija). Prvi meč bi trebalo da se igra na Marakani 3. ili 4. avgusta, a revanš je sedam dana kasnije.

Šerif je favoritt u dvomeču protiv najboljeg tima Jermenije. Moldavci u ekipi imaju više od 20 stranaca, a u dvomeču prvog kola protiv albanske Teute.

Ostvarili su dve pobede ukupnim rezultatatom 5:0.

Alaškert se mučio u prvom kolu protiv velškog Konahs Kija.

Posle remija na Ostrvu (2:2), nije bilo golova u revanšu u Jerevanu. a Alaškert je slavio posle produžetaka, pogotkom Bezekurta u 112. minutu.

Crvena zvezda je na žrebu dobila možda i najlakšeg potencijalnog protivnika jer su u bubnju bili i Legija (ide verovatno na zagrebački Dinamo), Kluž, Malme i Fenerbahče.

Trener crveno-belih Dejan Stanković rekao je da je žreb povoljan ali da ne želi dalje da priča o tome.

„Očekuju nas dve veoma teške utakmice, već sutra krećemo put Kazahstana gde ćemo igrati protiv jedne organizovane i teške ekipe koja je u takmičarskom ritmu i ima već 23 utakmice iza sebe ove sezone. Videli smo kako su izgledali protiv Makabija iz Haife i imaćemo zaista teškog i organizovanog rivala. Cilj Zvezde je jasan, ne može da se igra Liga šampiona ako se ne pobeđuju šampioni. U žrebu za treće kolo moglo je da bude i jačih protivnika, ali ćemo o tome početi da razmišljamo kada odigramo ova dva finala koja su ispred nas“, rekao je Stanković.

On je apostrofirao značaj sledeće utakmice potiv Kairata (sreda, 16.00).

„Svi zajedno možemo sve, kao grupa, tim, klub i navijači, kada smo jedno za nas nema nepremostivih prepreka. Tako će biti ovog puta. U momentima kada igraš za nešto tako važno kao što je Liga šampiona, mislim da je rezultat najbitniji. Pada u vodu lepota igre i efikasnost, jednostavno težina utakmice navodi na to da je samo rezultat bitan“, zaključio je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari