Zvezda ubedljiva protiv Libereca 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Crvena zvezda je prvi put ove sezone prikazala igru dostojnu renomea prvaka Srbije. Crveno-beli su u drugom kolu L grupe Lige Evrope došli u Beogradu do prve pobede, protiv Slovan Libereca – 5:1.

Verovatno je najbolji meč Zvezda odigrala od kako je imenovan za trenera Dejan Stanković, mada je on celu utakmicu morao da prati sa tribina, pošto je zbog suspenzije u prvom meču sa Hofenhajmom tim sa klupe predvodio pomoćnik Nebojša Milošević.

Nisu crveno-beli ovaj put ništa eksperimentisali i igrali su u standardnoj formaciji 4-3-2-1, što im se isplatilo već u sedmom minutu.

Rodić je sjajno prošao po desnoj strani, a Ben je posle odličnog dodavanja sproveo loptu u mrežu gostiju – 1:0. Nisu se gosti još ni otreznili od prvog gola, a golman Ngujen već je ponovo morao da vadi loptu iz mreže, i to posle identične akcije po levoj strani, samo što je ovaj put Ivanić prodro, a Ben loptu umesto po zemlji smestio pod prečku – 2:0. 7

Mogli su do poluvremena još i Ivanić, Katai i Falćineli da daju doslovno tri puta zatresu mrežu Libereca, ali im je u završnici nedostajalo koncetracije.

Najbolju priliku imao je upravo Katai u 38. minutu kada je sa preko 25 metara uspeo da pogodi stativu.

Kazna je stigla samo tri minuta kasnije kada je Matušek smanjio na 2:1. Cela odbrana crveno-belih ponašala se nonšalantno, a Nikolić napadaču češke ekipe nije čak ni pokušao da uđe u blok i spreči ga da šutira.

Nije gol s kraja prvog poluvremena ni malo poremetio prvaka Srbije koji je konačno delovao da tačno zna šta želi svih 90 minuta. Već u 50. minutu Gajić je posle prodora Kataija uspeo da ponovo poveća prednost domaćih – 3:1. Od tog trenutka gosti kao da su pali u kolektivnu depresiju i nisu više mogli da smognu snage ne samo da napadnu, već ni da sačuvaju sopstvenu mrežu.

Ređale su se prilike za Crvenu zvezdu, a jednu od njih je u 68. realizovao Katai posle prelepog slaloma kroz odbranu češkog tima – 4:1. Nije Zvezda spuštala gas ni tada, iako je pobednik utakmice bio više nego jasan.

Falćineli je samo tri minuta kasnije, posle kornera koji je izveo Ben, glavom poslao loptu u gol i naterao igrače Libereca da još jednom krenu sa centra – 5:1. Mogla je Zvezda po broju šansi još isto toliko golova da postigne, ali je i pobeda od četiri gola razlike više nego dovoljna za dalji zalet ka jurenju jednog od prva dva mesta u Grupi L.

Šteta je što zbog pandemije kovida-19 na tribinama „Rajka Mitića“ nije bilo nikog od navijača da uživo vidi spektakl, te su Zvezdin fudbalski ples posmatrale samo zastave sa severne tribine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari