Zvezda videla Bajernove zvezde 1Foto: EPA-EFE/ LUKAS BARTH TUTTAS

Crvena zvezda je u Minhen na meč prvog kola Lige šampiona protiv Bajerna otputovala bez velikih ambicija, pa je tako krajnji ishod od tri primljena gola logičan završetak nemačke avanture.

Igra crveno-belih bila je svih 90 minuta postavljena u skladu sa izjavom sportskog direktora Mitra Mrkele pre utakmice da „nisu otišli u Minhen da se junače“.

Posle prošlogodišnje šestice u Parizu od Pari Sen Žermena (1:6) i četvorke na „Enfildu“ od Liverpula (0:4) mnogi mediji su požurili da pohvale trojku sa „Alijanc arene“, zaboravljajući da Zvezda u suštini nije prikazala ništa novo u odnosu na već viđeno. Kada se uz konačan rezultat saberu i dve prečke i veliki broj Borjanovih odbrana, teško se može reći da li je i kakav napredak u igri postignut u odnosu na debakle iz prošle sezone.

Nije sporno da je ulazak u Ligu šampiona uspeh sam po sebi, ali crveno-belima i ove sezone tek predstoji mukotrpno dokazivanje da u krem društvo evropskog fudbala ipak nisu zalutali. Igrači Zvezde delovali su (pre)srećno dok su gubili sa golom razlike u Minhenu, pa se čak nisu suždržavali ni da zadržavaju vreme, kao što to obično rade klubovi koji imaju rezultatsku prednost. Poseban paradoks je da su mnogi posle utakmice izjavili da im je žao što nisu izgubili sa 0:1 umesto sa 0:3, bez osvrta na to zašto ekipa nije ni pokušala da sustigne prednost protivnika.

– Dobre intervencije u odbrani ne znače puno kada izgubiš 3:0. Branili smo se celu utakmicu, Bajern je pokazao svoju silu. Ostaje žal, ali svakako bolje da je ostao rezultat 1:0 – rekao je posle utakmice defanzivac Zvezde Nemanja Milunović.

Miloš Vulić je konstatovao da je doneo promenu u igri iako je ekipa sa njim na terenu primila dva gola u finišu.

– Srećan sam što sam debitovao u Ligi šampiona. I to protiv ekipe kao što je Bajern Minhen. Osećao sam se dobro na terenu. Posao svakog igrača koji ulazi sa klupe je da promeni nešto u igri, dao sam svoj maksimum i mislim da sam uspeo u tome i doneo boljitak – izjavio je Vulić.

Kapiten Zvezde Marko Marin naglasio je da je Bajern ipak mnogo kvalitetnija ekipa od crveno-belih.

– Moramo biti iskreni, videli ste svi da je Bajern na jednom drugom nivou od nas, dominirao je svih 90 minuta. Šteta je što te prilike iz kontre nismo bolje odigrali, a naivno smo primili dva od tri gola. Jesu oni zaslužili pogotke, ali ne ta dva. I, stvarno, krivo mi je što smo ih baš tako primili u poslednjih 10 minuta. Mislim da će protiv drugih ekipa biti nešto lakše. Mi svakako nismo računali na bodove iz Minhena, ali sad moramo da se okrenemo onome što sledi kod kuće – zaključio je Marin.

Kovač: Znali smo da će se braniti

Trener Bajerna Niko Kovač rekao je da je očekivao defanzivu Crvene zvezde i da je upravo za takav meč pripremao svoju ekipu.

– Znali smo da će se oni dobro braniti. Imali su u prvom poluvremenu dve akcije iz kojih su mogli da nam ugroze gol i da se lošije završe po nas. Međutim, mi smo ipak držali kontrolu. Znate, nije lako doći u Minhen i nadigrati Bajern. Borili su se u svojim okvirima i mogućnostima, ali mislim da je ova pobeda zaslužena – konstatovao je Kovač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari