Zvezda vraća "dug" Napretku 1Foto: STARSPORT

Utakmicama 27. kola u nedelju se nastavlja fudbalska Super liga Srbije, Crvena zvezda dočekuje Napredak, dok Partizan na Banovom brdu igra protiv Čukaričkog.

Derbi je, bar po trenutnom plasmanu ekipa, meč na Banovom brdu. Partizan je drugi na tabeli sa 53 bodova, dok je Čukarički četvrti sa 46. Ali, treba imati u vidu da su crno-beli tek u prošlom kolu protiv Rada prekinuli seriju loših rezultata, dok je Čukarički u prva četiri kola drugog dela sezone upisao po dve pobede i remija, tako da je teško prognozirati ishod ovog meča. Prvi meč između Partizana i Čukaričkog na stadionu u Humskoj završen je bez pobednika (0:0). Interesantno je da je u igračkom pogonu crno-belih sa Banovog brda igra čak šest fudbalera koji su dres istih boja nosili za klub sa Topčiderskog brda – Nikola Drinčić, Miroslav Bogosavac, Miladin Stevanović, Beko Fofana, Luka Stojanović i Nemanja Belaković

Lider na tabeli domaćeg šampionata, Crvena zvezda, pokušaće da nastavi seriju dobrih rezultata i upiše i petu pobedu u prolećnom delu Superlige, a naredni rival biće joj Napredak. Ovo je prilika da se crveno-beli revanširaju kruševačkoj ekipi za poraz u prvom delu prvenstva. Naime, Napredak je u 12. kolu na svom terenu slavio sa 1:0 što je ekipi Vladana Milojevića jedini poraz i dosadašnjem toku Superlige.

Jedan od najzanimljivijih mečeva 27. kola odigraće se na Banjici gde će Rad od 16.00 dočekati Javor, direktnog konkurenta u borbi za opstanak. Rad je trenutno na pretposlednjem, 15. mestu na tabeli sa 18 bodova, dok je Javor na 14. poziciji sa tri boda više.

Fudbaleri Radničkog iz Niša su u seriji od deset utakmica bez poraza, a naredni rival u borbi za Evropu biće im subotički Spartak.

Raspored i tabela

Nedelja

Mladost – Vojvodina       14.00

Bačka – Mačva   14.00

Zemun – Voždovac          14:00

Čukarički – Partizan          15.00

Rad – Javor          16.00

Radnički – Spartak            16.00

Radnik – Borac   16.00

Crvena zvezda – Napredak           18.30

TABELA: Crvena zvezda 67, Partizan 53, Radnički 49, Čukarički 46, Spartak 40, Napredak 40, Voždovac 40, Vojvodina 37, Mladost 34, Radnik 30, Zemun 28, Mačva 28, Bačka 27, Javor 21, Rad 18, Borac 17.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari