Zvezda za promociju titule 1Foto: STARSPORT

Dilema oko šampiona Srbije mogla bi i formalno da bude rešena posle 35. kola Superlige, dok će sve ostale nedoumice morati da sačekaju rasplet u poslednja dva kola. Crvena zvezda u nedelju (18.00) na svom stadionu dočekuje Mladost i u slučaju osvajanja tri boda na stadionu „Rajko Mitić“ moglo bi da usledi šampionsko slavlje.

Zvezda je praktično već odbranila titulu, treću u poslednje četiri sezone, pošto i u slučaju poraza od Mladosti teško da neko može da poveruje da neće osvojiti bodove protiv Proletera i Napretka. Proslava titule mogla bi ujedno da označi i rastanak sa trenerom Vladanom Milojevićem koji je ekipu preuzeo prošle sezone. Strateg crveno-belih ne samo da je tim podigao iz nokdauna već je za dve sezone uspeo da prevaziđe sva očekivanja plasmanom u Ligu Evrope i Ligu šampiona, što je rezultat koji će za njegovog naslednika, ko god to bio, biti vraški težak zadatak.

Iako rezultati nisu izostali, utisak je da su crveno-beli bledo igrali ovog proleća. Preveliki roster zadao je muke Milojeviću koji je dosta rotirao prvi tim, odmarajući igrače čak i kada za to nije imao pravi povod. Uprkos velikom broju fudbalera dovedenih zimus stekao se i utisak da tim nije jači u odnosu na onaj s kojim je trener Zvezde započeo sezonu, tako da će novog stratega sigurno sačekati i obaveza da smanji broj konkurenata za prvi tim.

Dok se na „Marakani“ već hladi šampanjac, u Humskoj kao da su uoči meča protiv Napretka više zabrinuti zbog glavnog sudije nego zbog protivnika. Fudbalski savez Srbije je za arbitra na meču Partizan – Napredak (nedelja 16.00) delegirao Bojana Nikolića koga su crno-beli nazvali „razbojnikom“ zbog načina na koji je pre dve nedelje vodio meč protiv Radničkog koji je Partizan izgubio rezultatom 1:3. Sada će sa Nikolićem ponovo morati da se pogledaju „oči u oči“.

Nije tajna da su mnogi klubovi imali problem sa Nikolićem zbog njegovog suđenja, uključujući i Napredak protiv koga će crno-beli igrati jedan od odlučujućih mečeva za izlazak na međunarodnu scenu naredne sezone. Međutim, dok su drugi ulagali žalbe Sudijskoj komisiji, samo je Partizan pisao vulgarna i blago rečeno neukusna saopštenja, pa je povratak Nikolića u Humsku možda i neki vid revanšizma nadležnih. Šta god da crno-beli u nedelju urade protiv Napretka, koji je ove sezone svakoj ekipi s vrha tabele bio „tvrd orah“, uprava je već napravila solidan alibi da će za negativan rezultat odgovoran biti sudija, pa tek onda igrači i trener.

Šta god Nikolić dosudio u nedelju u Humskoj, treba podsetiti i na to da je Partizan svojevremeno u tandemu sa Crvenom zvezdom vodio hajku i na najboljeg srpskog sudiju u poslednjih 30 i više godina Milorada Mažića, koji sada umesto domaće lige sudi mečeve kineskog prvenstva.

Na dnu tabele vodiće se veliki derbi između Dinama i Zemuna. U slučaju da gosti uzmu bod ili sva tri u Vranju, najjužniji srpski superligaš postao bi i najtužniji, pošto bi opstanak u ligi u poslednja dva kola ostao u domenu puke teorije. Zemun će istovremeno osluškivati dešavanja na meču Bačka – Rad pošto će i rezultat sa te utakmice uticati na to koja bi ekipa mogla direktno u Prvu ligu, a koja će šansu za opstanak tražiti preko baraža.

Superliga 35. kolo

Plej-of

Partizan – Napredak 16.00

Crvena zvezda – Mladost 18.00

Čukarički – Proleter 18.00

Radnički – Vojvodina 18.00

1 Crvena zvezda 51

2. Radnički 45

3. Čukarički 34

4. Partizan 33

5. Mladost 32

6. Napredak 27

7. Proleter 22

8. Vojvodina 20

Plej-aut

Dinamo – Zemun 16.00

OFK Bačka – Rad 17.00

Spartak – Radnik 17.00

Voždovac – Mačva 19.00

1. Radnik 24

2. Spartak 23

3. Mačva 23

4. Voždovac 21

5. Bačka 18

6. Rad 18

7. Zemun 17

8. Dinamo 14

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari