Zvezda zahteva hitnu istragu protiv sudije Nikolića i delegata Krnete 1Foto: Beta/Branisalv Božić

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je danas zatražio od ABA lige hitno pokretanje disciplinskog postupka protiv sudije Uroša Nikolića i delegata Milana Krnete zbog dogadjaja posle utakmice protiv Cedevita Olimpije odigrane 14. aprila.

„Nakon fer i korektne utakmice koja je odigrana u hali ‘Aleksandar Nikolić’, iz nama nepoznatih razloga, sudija Uroš Nikolić je potpuno demolirao sudijsku svlačionicu, napravio veliku materijalnu štetu i tom prilikom doživeo i povredu“, navodi se u saopštenju Zvezde.

Kako se dodaje, Zvezda je „za ozbiljnost i razmere ovog incidenta“ saznala tek kada se u javnosti pre tri dana pojavio video snimak potpuno uništene svlačionice u hali „Aleksandar Nikolić“.

Klub je podsetio da, po pravilniku ABA lige, nema pristup sudijskoj svlačionici.

„Proverama kod čelnika SC ‘Tašmajdan’ i hale ‘Aleksandar Nikolić’, kao i MUP-a Srbije koji je izvršio uviđaj i sačinio službenu belešku, Crvena zvezda je došla do saznanja da je sudijska svlačionica potpuno uništena“, naveli su crveno-beli.

Zvezda je istakla i da je posebno iznenađujuće to što u zvaničnom izveštaju sa te utakmice delegat Milan Krneta nije zabeležio taj incident.

„Zbog ovog još jednog nemilog događaja koji ponovo baca loše svetlo na već urušen imidž lige i pošto smo prikupili sve relevantne podatke, uključujući i sporni video u trajanju od 20 sekundi, Crvena zvezda zahteva hitnu istragu i kažnjavanje svih aktera ovog skandala koji predstavlja još jedan težak udarac za regionalnu ligu i integritet i ugled svih učesnika i aktera ABA lige“, zaključuje se u saopštenju.