Zvezda žuri do 21. "zvezdice" 1Foto: STARSPORT

Dobrano su podbacili košarkaši Mege u prvom meču finalne serije Superlige, toliko da je utakmica izgubila draž već posle prvog poluvremena.

Filip Petrušev i saigrači večeras bi trebalo da u Mega fektoriju (20.00) pokažu da njihov talenat i kvalitet iskusnijih zaista predstavljaju iskušenje vredno poslednjeg atoma snage košarkaša Crvene zvezde koji žarko žele da do triple krune dođu nakon dve utakmice.

Iako povreda Džordana Lojda zadobijena u prvom meču nije toliko teška, crveno-beli će u naselju Braće Jerković pokušati da dođu do 21.  državne titule uzdajući se, uglavnom, u domaće snage.

Mega na startu finalne serije zaista nije ličila na tim koji je prethodno eliminisao Partizan u majstorici.

Filip Petrušev, pre svih, delovao je na terenu bezvoljno i bespomoćno, kao da je naspram sebe imao Embida i Jokića, centre svetskog formata protiv kojih bi mogao da zaigra već od narednog oktobra.

Čak 13 ofanzivnih skokova imali su crveno-beli već posle prvih 20 minuta, ostvarenih mahom tako što su Jagodić Kuridža i Kuzmić „preletali“ Petruševa i Simonovića.

Koliko su „ljubičasti“ bili indolentni u odbrani svedoči i podatak da je Zvezda samo u prvom poluvremenu premašila ovosezonski prosek u timskim asistencijama (15 od ukupno 22).

Petrušev nijednim potezom nije pokazao ni delić iz napadačkog arsenala zbog kojeg je zaslužio ovosezonsko zvanje MVP ABA lige i status sigurnog izbora krajem prve ili početkom druge runde ovosezonskog NBA drafta.

Kao da je mislima bio daleko od starta finalne serije.

Zvezda je defanzivno pokazala i talentima formata Marka Simonovića, Matkovića, Cerovine da fizički i atletski moraju da napreduju, pogotovo prilikom šuta iz driblinga, posebno pod pritiskom odbrambenog igrača.

Sa Jagodić Kuridžom na četiri, Zvezda je „zaključala reket“ naterala Petruševa i Simonovića na šuteve sa poludistance i kontaktnu igru licem ka košu, što je za posledicu imalo sijaset pokušaja van balansa i loših poteza obojice.

Atipično, crveno-beli su odigrali na veći broj poseda i isparirali Megi u igri na otvorenom terenu.

Jesu Tepić i Novak zbirno imali devet asistencija; tačno je i da su Milosavljević i Kazalon bili kreativni kao sekundarna rešenja u pik igri, ali 36 odsto šuta za tri, odnosno 38 iz igre i defanzivni limit u vidu primljenih 57 poena za prvih 20 minuta, protkanih sa Dobrićevih 18 najbolje detektuju probleme koje „ljubičasti“ u kratkom roku moraju da reše jer će u suprotnom Zvezda znati kako da seriju reši u najkraćem roku i posle 2017. ponovo završi sezonu triplom krunom.

Finalna serija

Crvena zvezda – Mega   98:69

Mega – Crvena zvezda   20.00

* eventualna majstorica planirana je za nedelju, 13. jun, u hali „Aleksandar Nikolić“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari