Zvezde na bini, zvezde na terenu 1Foto: STARSPORT

Na Teniskom centru Novak sve je spremno za početak velikog sportskog spektakla, Adria tour humanitarnog događaja, koji će da ugosti neke od najvećih imena belog sporta, na čelu sa Novakom Đokovićem.

Radovi na terenima, tribinama, teniskom selu, VIP sektorima, prostorijama za tenisere, sudije, press centar, sala za konferencije, prateći sadržaji za posetioce su gotovi, a kapije za publiku biće otvorene danas od 9 sati ujutro, zbog TSS Toura čija završnica je na programu od 12.00 (žensko finale) i 14.00 (muško finale). Pobednik muškog finala učestvovaće i na glavnom turniru, gde će uz prvog tenisera sveta Novaka Đokovića igrati i zvezde Dominik Tim, Aleksandar Zverev, Grigor Dimitrov, kao i Dejvis kup reprezentativci Srbije Dušan Lajović, Filip Krajinović i Viktor Troicki

Od 16 časova kreće svečana ceremonija otvaranja Adria toura i egzibicioni mečevi. Uz Novaka na teren će izaći bivša prva teniserka sveta, grend slem šampionka u miksu Jelena Janković, koja će u paru sa Novakom odigrati meč sa takođe grend slem šampionima, Olgom Danilović, koja je kao juniorka trijumfovala na tri slema u dublu, i sa višestrukim šampionom u dublu i miks konkurencijama, Nenadom Zimonjićem. Posle toga, od 18h su muški dublovi, a našim teniserima pridružiće se Grigor Dimitrov. Slede koncerti pijanistkinje Lole Astanove i violiniste Nemanje Radulovića, a nastupiće i dečiji hor „Magija“. Moderator je Andrija Milošević.

Direktor turnira Đorđe Đoković pozvao je gledaoce da dođu u vreme naznačeno na ulaznicama, dakle dva sata ranije zbog bezbednosnih i organizacionih razloga.

„Oba dana obeležiće mečevi svetskih teniskih asova, raspoređeni u dve sesije. Prvi je od 14 časova, kada se igraju četiri meča, i druga sesija od 19 časova u subotu. U nedelju poslednji mečevi po grupama igraju se od 14 časova, a finale je od 20 časova“, rekao je Đoković.

On je potvrdio da se, kad su u pitanju drugi turniri u Adria touru, ništa nije promenilo.

„Trenutno smo maksimalno fokusirani na turnir u Beogradu, želimo da sve prođe u najboljem mogućem redu, vodimo brigu o svakom detalju, a verujte mi da ih ima veoma mnogo. Čim se to završi, sve kapacitete prebacujemo na Zadar, gde se Adria tour održava 20. i 21. juna“ – zaključio je direktor takmičenja Đorđe Đoković.

Stigli Tim i Zverev

Novak i Đorđe Đoković dočekali su Dominika Tima i Aleksandra Zvereva juče na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu.

„Hvala Novaku što je organizovao jedan ovakav događaj, na kom je primaran humanitarni aspekt. Naravno, potrudićemo se da pružimo što bolji tenis i da publici priredio dobar ugođaj“, rekao je Tim.

Zverev je stigao u društvu devojke, i nekoliko članova stručnog štaba.

„Nedostajalo mi je druženje sa teniserima. Nismo se videli još od Indijan Velsa. Siguran sam da će ovo da bude izuzetan događaj, u gradu u kome dugo nisam bio. Beograd mi je ostao u lepom sećanju, ovde i u Novom Sadu sam svojevremeno igrao fjučerse, ali nisam stigao mnogo toga da vidim“, objasnio je Nemac.

Obezbeđena tri parkinga

Đorđe Đoković naglasio je da su obezbeđena tri prostora za parking, jer će parkiralište „Milan Gale Muškatirović“ sva tri dana biti zatvoreno. To su parkiralište „Vidin kapija“ u ulici Bulevar Vojvode Bojovića bb, parking „Kod Nebojšine kule“ i parking kluba „Gaučosi“ u Dunavskoj ulici. Svi ovi parkinzi će biti besplatni tokom tri dana, a biće napravljen i montažni most, kojim će svi koji budu parkirali u Dunavskoj ulici moći bezbedno i brzo da pređu do TC Novak“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari