Zvezdina filijala umalo izbacila Partizan iz Kupa, crno-beli u četvrtfinalu tek posle izvođenja penala 1Foto: Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

Fudbaleri Partizana plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su kao domaćini savladali jednu od filijala Crvene zvezde , člana Prve lige Srbije Grafičar tek posle boljeg izvođenja penala sa 5:4.

Utakmica na stadionu u Humskoj završena je rezultatom 1:1, ali su gosti, čiji se stadion takođe nalazi na Topčiderskom Brdu, imali više prilika da dođu do trijumfa posle dva poluvremena.

U prvih 45 minuta samo zahvaljujući golmanu Jovanoviću i nespretnosti gostujućih napadača, gosti nisu iskoristili brojne šanse Ajdara, Babakara i Stojanovića.

S druge strane, u timu Partizana samo je mladi napadač Samed Baždar imao nekoliko polu šansi.

Kao da prvo poluvreme nije bila dovoljna opomena za igrače u crno-belim dresovima. Nastavili su sa neubedljivom igrom i kazna je usledila u 64. minutu, kada je sjajno je šutirao Ognjen Ajdar i pogodio rogalj Jovanovićevog gola.

Samo dva minuta kasnije gosti ostaju sa igračem manje, jer je Babakar drugi žuti karton i od tog trenutka crno-beli kreću još jače ka golu gostiju.

U 69. minutu šutirao je Šehović, ali je lopta otišla iznad gola, da bi deset minuta kasnije, tek što je ušao u igru umesto Šćekića tinejdžer Dušan Jovanović iskoristio dodavanje Stojkovića sa desne strane i oogodio mrežu Grafičara.

Iako je Partizan pokušavao do kraja meča da postigne gol kako bi izbegao penale, najbolji šansu za promenu rezultata imali su gosti u 90. minutu preko Petrovića, međutim, ponovo je golman Jovanović sačuvao crno-bele.

Jovanović je bio junak i penal seriji, odbranio je jedan šut i Partizan je na kraju pobedio sa 5:4.

Fudbaleri Partizana pridružili su se u četvrtfinalu ekipama Novog Pazara, Radničkog 1923, OFK Vršca, Čukaričkog, Voždovca, Vojvodine i Crvene zvezde.

Rezultati osmine finala Kupa Srbije: Inđija – Novi Pazar 2:3,  Radnički 1923 – Smederevo 1924 5:0, OFK Vršac – Napredak 1:0, Čukarički – Javor 4:1, Voždovac – Radnički Sremska Mitrovica 6:3, Crvena zvezda – Radnički Niš 5:0, Mladost GAT – Vojvodina 0:3. Partizan – Grafičar 1:1.

Utakmice četvrtinala Kupa Srbije na programu su 10. aprila 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari